Política
Política 29/08/2022

Tolo Gili: "El Pi decidirà les polítiques del pròxim Govern"

La formació regionalista ha duit a terme aquest dilluns la reunió del Consell General, el màxim òrgan entre congressos

2 min
Tolo Gili, president d’El Pi.

PalmaEl Pi ha duit a terme aquest dilluns la reunió del Consell General, el màxim òrgan entre congressos de la formació, en què ha enllestit el full de ruta amb vista als pròxims mesos. El president del partit, Tolo Gili, ha afirmat que, davant la realitat política actual, “en què les esquerres baixen i les dretes pugen, situen la formació ben al centre del taulell polític. Serem determinants per definir les polítiques del pròxim Govern”.

La formació regionalista té clar que el seu paper serà clau en la investidura del pròxim president o presidenta autonòmic, després de les eleccions del pròxim mes de maig. El passat 26 de maig els tres partits del Pacte es van reunir al castell de Bellver per celebrar els tres anys de govern, i tant Francina Armengol (PSIB) com Juan Pedro Yllanes (Podem) i Fina Santiago (MÉS) van deixar clar que volien reeditar la fotografia en la següent legislatura, però els resultats electorals poden deixar la investidura en mans de formacions com El Pi, tal com ha succeït en aquesta legislatura amb Més per Menorca.

Segons ha apuntat Gili, "durant el pròxim curs polític reivindicarem que es materialitzi d’una vegada la cessió de la competència de costes, la tramitació i aprovació de la part fiscal del REB, a més d'avançar cap a un nou model de finançament que el PP i PSOE tenen aturat per tacticisme polític". Cal recordar que, amb relació al REB, la subcomissió mixta entre els governs estatal i autonòmic havia de decidir en els primers quatre mesos del 2022 la distribució del factor d'insularitat, de 110 milions anuals més 73 milions addicionals per a aquest exercici, però encara no s'ha arribat a un acord concret.

El Consell General d'El Pi ha aprovat també el reglament del sisè congrés del partit, que es farà el pròxim 8 d'octubre, i on cercaran enfortir el partit després de les disputes entre faccions que van desembocar en la dimissió de l'expresident de la formació Antoni Amengual el juliol del 2021. Un dels punts clau serà que el president de la formació (Tolo Gili) no podrà ser el candidat a les eleccions autonòmiques, una absència que se suma a la ja anunciada per l'actual diputada i membre de l'anterior directiva del partit, Lina Pons.

stats