Política 24/07/2021

Tolo Gili, d'El Pi: "El que ha passat ha estat un cop molt fort, però el partit és viu"

"Aquestes coses no són agradables. Esperem que això sigui una empenta cap endavant i que la nova direcció en surti reforçada", ha afegit

1 min
Els membres d'El Pi.

PalmaEls regionalistes necessiten mirar cap endavant després d'unes setmanes crítiques. Aquest dissabte, el secretari general d’El Pi, Tolo Gili, acompanyat pels presidents interins de Mallorca i les Balears, Toni Salas i Joan Torres; el vicepresident de Menorca, José Cantallops, i membres de l’executiva, s’ha reunit a Can Alcover amb batles i batlesses de la formació i caps de llista per encarar el full de ruta que seguirà el partit fins a arribar al congrés extraordinari del 25 de setembre. Davant els mitjans, Gili ha confessat que la situació dels darrers dies, amb la dimissió d'Antoni Amengual com a president i la renúncia de Lina Pons com a portaveu i vicepresidenta del grup, "ha estat un cop molt fort", però assegura que "el partit és viu".

Ara, ha dit, és el moment de fer feina: "Ens hem d’organitzar i coordinar per arribar al congrés amb les màximes garanties perquè els afiliats triïn la nova direcció del partit. Tenim l’obligació de tirar endavant i aprendre de les coses que no han sortit bé; que han estat moltes, perquè, si no, no hauríem arribat fins aquí així. No podem decebre les nostres bases i les més de trenta mil persones que ens varen votar”.

L'objectiu és "preparar un reglament del congrés i facilitar tota la informació, i amb la màxima transparència, a les candidatures que es vulguin presentar". Així mateix, ha apuntat que la crisi del partit ha estat "més interna que externa", i que és normal que "molts dels afiliats no entenguin el que està passant". "Aquestes coses no són agradables. Esperem que sigui una empenta cap endavant i que la nova direcció en surti reforçada", ha afegit.

stats