Política 19/07/2021

Antoni Amengual dimiteix com a president d'El Pi i deixa el Consell de Mallorca

Lina Pons no continuarà com a portaveu del grup parlamentari, encara que sí que ho farà com a diputada

2 min
Antoni Amengual, al centre de la imatge, quan va ser elegit president d'El Pi.

PalmaEl fins ara president d'El Pi, Antoni Amengual, ha presentat aquest dilluns la dimissió i ha comunicat que tampoc no continuarà com a conseller del partit regionalista al Consell de Mallorca. "Avui he presentat a l'executiva de la formació la meva dimissió irrevocable del càrrec de president d'El Pi", ha publicat Amengual a les xarxes socials. "Ha estat una decisió molt meditada i compartida amb altres companys que també deixen la direcció", ha afegit, a més d'anunciar una roda de premsa aquest dimarts per explicar els motius de la decisió. Amengual també ho ha notificat internament a la militància, a qui ha demanat "disculpes" per les errades que hagi pogut cometre. "Vull donar-vos les gràcies de tot cor a tots i totes els que m’heu donat suport i confiança tots aquests mesos, sempre us tindré presents; heu de saber que en mi trobareu un amic per a molts i un company per a la resta, que sempre estarà a la vostra disposició", diu el text que ha fet arribar.

Les primàries per elegir el candidat a la presidència del Govern han estat el detonant d'aquest esclat d'una crisi que havia perdurat el darrer any, encara que de manera latent. El sector encapçalat per Josep Melià estava disposat a lluitar per una candidatura enfront d'Amengual, qui finalment ha optat per abandonar.

Però Amengual, afí a Jaume Font, no se'n va tot sol. Fonts properes al partit han confirmat a l'ARA Balears que la Lliga Regionalista, fundada per Font, abandona la formació, on quedarà Convergència per les Illes, encapçalada per Josep Melià. Malgrat que Amengual va ser elegit després de la dimissió de Jaume Font el febrer del 2020 per cosir l'escletxa de la formació regionalista, l'enfrontament amb Melià ha finalitzat d'aquesta manera tan imprevista.

Lina Pons deixarà de ser la vicepresidenta del partit i també la portaveu del grup parlamentari, encara que mantindrà l'escó. Altres que han abandonat el càrrec de partit han estat el secretari d'Estratègies i Comunicació, Pep Franco; el secretari d'Estudis i Programes, Sebastià Salas; el secretari de Coordinació i Implantació, Gori Ferrà; el tresorer, Miquel Porquer; i la secretària de Formació, Cati Riera. "Jo també acompany Antoni Amengual i dimitesc com a vicepresidenta d'El Pi. Demà a primera hora també registraré la meva dimissió com a portaveu del partit. No vull fer mal a ningú", ha manifestat Pons a les xarxes socials.

El comitè de Sant Llorenç demana el cessament de Josep Melià

D'altra banda, el comitè d'El Pi a Sant Llorenç des Cardassar ha manifestat per carta suport "incondicional" a Antoni Amengual i Lina Pons i ha demanat que el partit cessi "tota activitat pública realitzada en nom d'El Pi del senyor Josep Melià, com exercir de manera compartida amb Lina Pons el càrrec de portaveu al Parlament o l'aparició a les rodes de premsa del president Antoni Amengual". A més, es demana a la permanent i les executives balear i insular que "convidin el senyor Melià a abandonar tots els càrrecs al partit". "Només així es podrà arribar a la cohesió necessària de la nostra formació per poder donar continuïtat al projecte que representa El Pi", diu el text.

stats