Parlament
Política 28/06/2022

El TC rebutja el recurs de Benalal contra la decisió de la Mesa del Parlament de deixar-lo com a diputat ras

El cas va començar per les irregularitats en el cobrament de les dietes de l'exdiputat de Ciutadans

ARA Balears
1 min
L'encara diputat del grup parlamentari de Ciutadans, Maxo Benalal, en el Parlament

PalmaEl Tribunal Constitucional ha anunciat avui la decisió de denegar la suspensió cautelar dels acords de la Mesa del Parlament balear que deixaven l'exdiputat de Ciutadans Maxo Benalal com a diputat ras. Aquesta decisió arriba després que l'exmembre del partit taronja presentàs un recurs per revocar la decisió de la cambra illenca que el va deixar com a diputat no adscrit.

Cal recordar que tota la polèmica amb Benalal començà després que l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears constatàs "irregularitats no puntuals i de quantitat significativa" en el cobrament de dietes de l'exdiputat de Ciutadans i per la seva implicació en el cop d'estat contra l'actual portaveu, Patricia Guasp. En aquell moment el partit taronja ja va decidir suspendre'l cautelarment de militància del partit i posteriorment el va expulsar del grup parlamentari.

Ara, la sentència dona la raó tant al partit taronja com a la Mesa del Parlament i els acords que es dugueren a terme i denega la reclamació de Maxo Benalal.

stats