Política 10/05/2019

El cas de Tamara Carrasco es continuarà investigant des de Barcelona

La causa portava mig any paralitzada des que l'Audiència Nacional va descartar el terrorisme

Montse Riart
2 min
Tamara Carrasco i la mare d’Adri Carrasco, Núria Tarrés, ahir durant la manifestació a Viladecans.

BarcelonaEl que va ser la primera causa per terrorisme contra un membre dels CDR, el de la veïna de Viladecans Tamara Carrasco –detinguda per ordre de l’Audiència Nacional i confinada al seu municipi de manera cautelar– s’ha reduït a una causa per un delicte d’incitació que fa sis mesos que està paralitzada a l’espera que un jutjat es decideixi a abordar-la definitivament. Ara l’Audiència de Barcelona ha decidit que la jutge d’instrucció 24 de la capital catalana ha de ser qui s’encarregui de portar el cas.

Quan l’Audiència Nacional va rebaixar a disturbis la investigació contra Carrasco, la va enviar a aquest jutjat barceloní perquè continues amb la tramitació, tenint en compte que a Carrasco se la investigava per enviar uns 'whatsapps' en què proposava tallar diverses infraestructures de la capital catalana. La jutgessa, però, va considerar que en tot cas el delicte era la difusió d’aquests missatges i el va passar a un jutjat de Gavà (el més proper a la localitat de Carrasco), entenent que el lloc de comissió del delicte hauria de ser, en tot cas, la localitat de residència de la dona.

La jove membre d’un CDR que ahir va ser detinguda per la Guàrdia Civil. La fiscalia l’acusa de rebel·lió i terrorisme.

Ara el tribunal barceloní corregeix la jutge. Adverteix que el jutjat no pot treure’s de sobre la causa i determinar el lloc de comissió del delicte "sense haver practicat cap tipus de prova". De fet, l’Audiència retreu a la jutge que ni tan sols hagi citat a declarar Carrasco com a investigada abans de prendre una decisió i l’insta a continuar amb el cas.

stats