Política 24/03/2021

Susana Mora aposta per impulsar el turisme entre illes per Setmana Santa

Demana al Govern espanyol que tanqui les fronteres internacionals per no permetre l'arribada d'estrangers

Iván Martín
1 min
Susana Mora agraeix al Govern la sensibilitat amb les illes menors.

MaóSatisfacció a Menorca per la marxa enrere del Govern balear en la seva decisió inicial de perimetrar les illes a causa de l'increment de contagis de covid-19. En un breu comunicat, la màxima institució menorquina considera que aquest és el resultat de la "pressió" exercida pels Consells de les diferents illes, així com dels agents socials. A més, la presidenta Susana Mora aposta per potenciar el turisme entre illes per a reactivar l'economia.

Abans, però, Mora recorda que s'establiran mecanismes de control a l'arribada de viatgers que poden esdevenir claus a l'hora de contenir la propagació del coronavirus. En aquest sentit, la presidenta destaca que les persones que aterrin a Menorca des d'altres territoris de l'estat espanyol hauran d'acreditar el motiu del seu viatge per qüestions de treball i de residència, a més de ser obligatori la realització d'un test d'antígens per a viatges de més de 72 hores, també per als passatgers entre illes.

Així, Mora afirma: "mentre els indicadors sanitaris actuals permetin una mobilitat segura a la nostra comunitat i amb aquestes mesures, permet incentivar l'activitat turística entre illes a Menorca i donar oxigen a l'economia insular". D'altra banda, la presidenta de Menorca ha agraït el "tractament diferenciat per illes", que al seu judici ha facilitat "mantenir oberts els espais interiors del sector de la restauració". Finalment, sol·licita al govern espanyol que, per a prevenir l'expansió de la pandèmia, tanqui les fronteres internacionals i no permeti l'arribada d'estrangers durant la Setmana Santa a les Balears, i exigeix que l'executiu autonòmic pressioni a Madrid en aquesta mateixa direcció.

stats