Política 06/07/2023

Sumar MÉS proposa la regulació dels mòbils dins les aules

La iniciativa, segons el cap de llista, Vicenç Vidal, pretén "encetar un debat sobre l'educació i l'ús de les tecnologies"

ARA Balears
1 min
Mòbils.sí, mòbils.no

PalmaSumar MÉS ha proposat la regulació dels dispositius mòbils dins els centres educatius, amb l'objectiu "d'afavorir el desenvolupament cognitiu" dels alumnes i mitigar el dèficit d'atenció a les aules. Així ho han fet saber, aquest dijous, el cap de llista del partit, Vicenç Vidal, i la seva número dos, Elisabeth Ripoll, en una roda de premsa.

En aquest sentit, asseguren que la mesura no implica eliminar-ne l'ús dins l'àmbit escolar, sinó crear una eina que en "limiti l'ús pedagògic i social, de manera consensuada". Els de Sumar MÉS han explicat que aquesta iniciativa, "més que ser una proposta electoral", el que pretén és "encetar un debat sobre l'educació i l'ús de les tecnologies".

Ripoll ha afegit que per dur a terme aquest projecte, és necessari un finançament "digne" per a les Balears, ja que "es calcula que el dèficit fiscal ronda els 4.000 milions d'euros anuals", cosa que representa un "60% del pressupost de la comunitat autònoma". A més, Vidal ha recalcat el fet que altres països ja prenen mesures similars amb la finalitat de millorar el rendiment acadèmic i la salut dels alumnes.

stats