Política 19/12/2023

L'STEI rebutja que el PP hagi claudicat a les exigències de Vox: "És un atac directe contra la ciutadania de les Balears"

El sindicat assegura que la lliure elecció de llengua és un experiment que "no té cap base pedagògica" i que "només obeeix als deliris de l'extrema dreta per esborrar la presència del català a l'ensenyament"

ARA Balears
2 min
Una aula de sisè de primària

PalmaL'STEI Intersindical ha expressat aquest dimarts en un comunicat que considera "del tot inadmissible" el suport del PP a l'esmena de Vox als pressuposts del 2024, que destinen 20 milions d'euros a la lliure elecció de llengua per als quatre primers mesos del curs 2024-2025. Una xifra que arribaria als 60 milions si es compta tot el curs escolar, assenyalen. "Aquesta decisió és un atac directe no només a la llengua catalana en l'ensenyament, sinó també a la ciutadania de les Balears, la qual pretén dividir i confrontar", critiquen.

En aquest sentit, el sindicat assegura que l'estratègia de Vox, a la qual s'ha sotmès el PP, "és un perill per a la convivència i la cohesió social a les Illes, amb la creació de dues poblacions escolars separades en funció de la llengua d'aprenentatge". Així, han lamentat que es destinin milions d'euros a un experiment que "no té cap base pedagògica" i que "només obeeix als deliris de l'extrema dreta per esborrar la presència del català a l'ensenyament i, per extensió, a la societat illenca amb la creació de dues comunitats lingüístiques".

"No tot s'hi val per aprovar els pressupostos, després de les propostes rebudes per part dels partits de l'oposició perquè no s'acceptàs el xantatge de Vox", han apuntat. Des de l'STEI també han rebutjat que es destinin 200.000 euros a reforçar la plantilla del Departament d'Inspecció per lluitar contra un "adoctrinament inexistent a les aules", fet que han titllat de "tudar uns recursos del tot necessaris per al sistema educatiu".

D'aquesta manera, han remarcat que lluitaran amb totes les eines al seu abast per aturar "aquest desgavell antipedagògic i fomentador de la segregació lingüística i escolar" i han reiterat el seu suport al model lingüístic actual, al professorat i a les famílies que l'han triat d'una manera molt majoritària.

ANPE considera que els pressupostos s'han de destinar a resoldre els problemes "reals" d'Educació

Per la seva banda, ANPE ha considera que els pressupostos s'han de destinar a problemes "reals", ja que consideren que l'Educació necessita altres prioritats que es reivindiquen des de fa anys. Les qüestions que veritablement preocupen els docents i que reclamen són l'atenció de les necessitats als alumnes, la reducció de les ràtios, la rebaixa de la burocràcia, la millora de les condicions sociolaborals, la recuperació del prestigi de la funció del professorat i l'aplicació urgent de mesures per lluitar contra les dificultats derivades de la insularitat. Amb tot, el sindicat ha instat el Govern a reconduir els esforços al compliment de tots els punts de l'Acord Marc signat fa uns mesos, el qual es va comprometre públicament a assumir.

stats