Política 02/05/2018

El 'sopar groc' del 12 de maig recollirà fons per als presos polítics

El president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, i Manel Domènech, de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, han explicat avui els detalls de l'esdeveniment

Aina Riera Serra
2 min
la farem groga

PalmaRecaptar fons per a la caixa de solidaritat dels presos i els exiliats polítics. Aquest és l'objectiu del 'sopar groc' que ha organitzat l'Obra Cultural Balear en col·laboració amb l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Ona Mediterrània i l'ARA Balears.

L'acte tindrà lloc el proper 12 de maig a les 21 h al restaurant Menestralia, a Campanet. Les associacions han establert un donatiu de 30 euros que inclourà el sopar i un seguit d'actuacions i concerts. Tots els diners es destinaran a la caixa de solidaritat que gestiona l'Associació Catalana dels Drets Civils.

El 'sopar groc' del 12 de maig recollirà fons per als presos polítics

El president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha explicat que aquesta iniciativa vol donar veu a les famílies dels afectats. De Luis ha explicat que hi ha una preocupació evident per la rebaixa democràtica a l'estat espanyol. "Els drets fonamentals es veuen contínuament malmenats i pensam que és necessària una reacció solidària davant aquesta situació", ha declarat.

El sopar s'organitza per iniciativa de l'OCB i compta amb la col·laboració del diari ARA Balears, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i Ona Mediterrània.

Com ha explicat De Luis, és la primera vegada que es duu a terme aquest tipus d'iniciativa fora del Principat, on fins ara sí que s'havien fet sopars per recaptar fons.

El portaveu de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Manel Domènech, ha dit que "ja no es tracta de sobiranisme ni d'independentisme sinó de la defensa de les llibertats democràtiques i els drets fonamentals". Domènech també ha recordat que la majoria dels presos es troben a 600 quilòmetres de distància de casa seva, allunyats de les seves famílies i els seus fills. I ha afegit que "el fet que en aquests moments hi hagi gent que s'hagi d'exiliar per les seves idees no té nom".

Fins ara han confirmat la seva assistència Laura Turull, filla de Jordi Turull; Beta Forn, la filla de Joaquim Forn; el fill de Jordi Sànchez, Oriol Sànchez, i Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart.

Els llocs de venda on es poden aconseguir els tiquets són Can Alcover, la redacció del diari ARA Balears, el bar Es Xarop de Manacor i, a Inca, la llibreria Espirafocs i Cas Misser Tapes.

PRESOS POLÍTICS:

Actualment hi ha nou presos polítics catalans: Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, líders de les dues principals entitats sobiranistes de la societat civil catalana, acusats de rebel·lió des del 16 d’octubre; el vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras; el conseller Joaquim Forn, a presó des del 2 de novembre, i finalment, per decret del Tribunal Suprem del 23 de març, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull.

stats