Carreteres
Política 02/08/2023

Sevillano adverteix: "Confii no haver de convocar els mitjans i desmentir el que diuen sobre el Bus-VAO"

En un extens fil de Twitter, l'exconseller insular de Carreteres demana al PP que "deixi de mentir i manipular" i assegura que la implementació del carril "es va fer amb extrema pulcritud"

2 min
Ivan Sevillano, Conseller insular de Mobilitat i Infraestructures

PalmaL'impulsor del carril Bus-VAO i exconseller insular de Carreteres Iván Sevillano ha explotat amb la polèmica respecte del projecte i ha acusat el PP de "mentir i manipular". "Des de la tranquil·litat de saber que complírem amb la paraula donada [d'habilitar el carril] i que ho vàrem fer amb extrem rigor i pulcritud: les mentides tenen un recorregut curt", arranca Sevillano en un extens fil.

L'exconseller relata que ha estat advertint al PP que fos "honest amb la mesura" i que deixàs de "mentir als mallorquins amb una promesa electoral que no estava en la seva mà complir de manera autònoma", referint-se al fet que és necessari el vistiplau de la Direcció General de Trànsit (DGT) per eliminar el carril.

Després que l'actual conseller insular de Mobilitat, Fernando Rubio, asseguràs avalat per un tècnic del Consell de Mallorca que el Bus-VAO incomplia la normativa estatal de carreteres i era il·legal tot i el desmentiment de la DGT, Sevillano ha advertit que no es vol "veure obligat a fer una roda de premsa i donar llum sobre la veracitat de moltes coses que s'estan dient". L'exconseller "confia" que el debat es torni a centrar en la política, en les idees i en el model de mobilitat: "Jo tenc clar quin vull: el transport públic, i el continuaré defensant on faci falta", ha sentenciat.

Cal recordar que des del Consell mantenen la il·legalitat del carril, tot i que des de l'Estat ja ho han desmentit. En concret, asseguren que vulnera la norma 3.1-IC de la Instrucció de Carreteres. A més, han registrat la sol·licitud de la seva retirada davant l'organisme que té la competència en circulació, que també és la DGT.

stats