Política 13/07/2017

Rigau veu "normal" que la responsabilitat del referèndum no recaigui "tota" en el PDECat

L’exconsellera d’Ensenyament està convençuda que l’organització de l’1-O serà més eficient si les decisions són compartides

Ara
2 min
Irene Rigau presidirà el primer congrés de la nova CDC.

BarcelonaEl vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, assumiran dimarts que ve la compra de les urnes del referèndum. Una decisió que treu de l’equació la consellera de Governació, Meritxell Borràs, fins ara responsable de pilotar el concurs per adquirir les 8.000 urnes que l’executiu vol fer servir el proper 1 d’octubre. En una entrevista a RAC1, l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau –condemnada per la consulta del 9-N– ha considerat "normal" que les responsabilitats no recaiguin només en el PDECat. Rigau ha recordat que Borràs és l’única consellera contra qui s’ha querellat la fiscalia i els únics condemnats del Procés fins ara també han estat tres membres del PDECat: Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i la mateixa Rigau.

"Estic convençuda que és farà el referèndum, però és una mica normal que no tot hagi de recaure en el PDECat", ha subratllat. I més tenint en compte que el govern espanyol i la fiscalia estan actuant contra "poques persones", obviant que les decisions que pren el consell executiu són col·legiades entre el president del Govern i tots els consellers. "Han anat directament contra una consellera i del PDECat", ha insistit, recordant Borràs.

De fet, Rigau s’ha mostrat convençuda que els dubtes interns es resoldran si "les decisions són compartides" i, per tant, també ho són les responsabilitats entre consellers d’ERC i del Partit Demòcrata. "No pot haver-hi debat sobre si ho fem o no ho fem. El PDECat està compromès amb el referèndum fins al final", ha remarcat l'actual diputada de JxSí.

Rigau està pendent de la resolució del Tribunal Suprem a la condemna d'un any i mig d'inhabilitació que arrossega del TSJC, que la va responsabilitzar de l'obertura dels instituts pel 9-N.

stats