Executiu
Política 17/04/2024

El Reial Mallorca va pagar part del viatge de Prohens a la final de la Copa del Rei

La presidenta del Govern assegura en el Parlament que el seu trasllat a Sevilla no va costar cap euro a l'erari públic

2 min
Marga Prohens amb un pantaló com els que llueixen des de la final de la Copa del Rei els jugadors del Reial Mallorca per fer promoció turística.

PalmaEl viatge a Sevilla de la presidenta del Govern, Marga Prohens, per presenciar la final de la Copa del Rei entre el Reial Mallorca i l'Athletic de Bilbao ha centrat una de les preguntes de la sessió de control al Govern en el ple del Parlament d'aquest dimarts, durant la qual Prohens ha assegurat que va costar "zero euros" al Govern. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, el mateix Reial Mallorca va pagar part del viatge de la cap de l'Executiu, mentre que l'altra part la va abonar Prohens perquè enllaçava amb un viatge privat.

"El meu desplaçament a Sevilla va costar zero euros al Govern", va afirmar Prohens en resposta al portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, qui ha criticat que el Govern hagi gastat 1,6 milions per patrocinar el Reial Mallorca. Castells també ha lamentat la despesa desmesurada d'IB3 respecte d'aquesta cita, que ha compromès l'ajustat pressupost de la radiotelevisió pública.

El portaveu ecosobiranista també ha remarcat que el "regal" d'1,6 milions d'euros al Mallorca retrata els representants del Govern com a "populistes de primera divisió" i ha demanat pel retorn d'aquesta publicitat".

Prohens ha qualificat les crítiques de Castells d'"atac al mallorquinisme" i ha remarcat que es varen traslladar a Sevilla els membres del Govern indispensables pels seus càrrecs. També es varen desplaçar el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el batle de Palma, Jaime Martínez. La presidenta del Govern ha defensat els 20.000 aficionats que es varen desplaçar a Sevilla per assistir a la final i ha destacat que alguns eren de Menorca. Prohens ha assegurat que la imatge que transmet l'esport és la que l'Executiu vol mostrar de les Illes. De fet, la presidenta ha carregat contra Castells i ha lamentat que "li molesta que hi hagi un club de futbol de Mallorca a l'èlit, el moviment mallorquinista i el suport del Govern a l'esport".

El Govern i el Consell de Mallorca varen signar a finals de març un conveni de patrocini que aporta 2,6 milions d'euros a les arques del Reial Mallorca, amb la finalitat de promocionar les Illes com a destinació turística. Prohens va justificar llavors aquest acord perquè "el Mallorca és un equip d'elit que du el nom de les nostres illes per tot el món" i va manifestar que el PP és coherent amb la seva aposta de vincular turisme, cultura i esports.

stats