DRET A DECIDIR
Política 03/06/2014

La Generalitat obre el registre de catalans a l'exterior amb la vista al 9-N

Des d'aquest dimarts es por fer efectiva la inscripció voluntària en el registre. Cal que estiguin registrats en l'ambaixada espanyola en el país de destinació i acreditar l'últim veïnatge administratiu a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaAquest dimarts 3 de juny s'ha obert el registre de catalans residents a l'exterior, una de les eines que poden esdevenir clau de cara a la consulta del 9 de novembre si l'Estat manté la negativa a col·laborar-hi. Es tracta d'un registre voluntari dirigit als catalans amb condició política de catalans, és a dir els ciutadans amb nacionalitat espanyola que resideixen fora de l'Estat, que estan donats d'alta als registres dels serveis consulars espanyols i que tenen el seu últim empadronament en alguna població de Catalunya.

La Secretaria d'Afers Exteriors ha posat a disposició dels interessats els formularis per realitzar la inscripció. El formulari es pot omplir per via telemàtica, però posteriorment s'haurà d'imprimir i enviar amb la documentació que acrediti la identitat i nacionalitat espanyola, la residència a l'exterior, i el darrer veïnatge administratiu a Catalunya. També s'hi podran inscriure els descendents de catalans amb nacionalitat espanyola que mai han residit a l'Estat però que tenen com a municipi d'adscripció qualsevol població catalana.

stats