Política 24/10/2023

Els regidors de MÉS per Capdepera recorren contra la seva expulsió: "El partit és tan nostre com seu"

"Hem fet el que havíem de fer per la governabilitat de Capdepera", diu la cap de llista, Núria García

2 min
Una imatge de l'acord entre PP i MÉS

PalmaLa cap de llista de MÉS per Capdepera, Núria García, ha informat aquest dimarts que la seva formació ha recorregut contra la decisió de l'executiva insular de MÉS per Mallorca d'expulsar-los del partit. La decisió de l'executiva sobiranista es va produir aquest dilluns després que els regidors de Capdepera arribeassin a un acord amb el PP per compartir la batlia al municipi. "No volem deixar les sigles, MÉS és tan nostre com seu; només hem fet el que havíem de fer per garantir la governabilitat de Capdepera", ha assegurat la representant municipal.

En declaracions a l'ARA Balears, García ha explicat que han enviat un correu electrònic al comitè de garanties perquè no dugui a terme la dissolució de la formació a Capdepera. L'ecosobiranista explica que l'acord s'entén "en clau municipal" perquè "moltes de les coses que s'hi inclouen són les que hauria duit MÉS per Capdepera si hagués estat la llista guanyadora". A més, assenyala, l'acord preveu un comitè de seguiment "per a les coses que puguin sortir".

"En clau municipal, hi ha una entesa (amb el PP, en aquest cas) i, com passa a qualsevol poble, la relació és cordial, hi ha una horitzontalitat i les línies de treball poden anar en paral·lel", ha dit García.

L'acord al qual arribaren MÉS per Capdepera i el PP estableix que la batlessa actual, Mireia Ferrer, del PP, cedirà la vara el novembre de 2025 a un representant del grup municipal, que encapçala Núria Garcia. Per la seva banda, l'executiva de MÉS per Mallorca va vetar una coalició amb els populars, en considerar inacceptable un pacte amb el PP mentre aquest partit tingui aliances amb Vox, però finalment els regidors han optat per desobeir perquè, segons diuen, tenen el suport de militants i simpatitzants i, d'aquesta manera, es garanteix una millor governabilitat al poble.

stats