Capdepera
Política 23/10/2023

MÉS expulsa els cinc regidors de Capdepera que governaran amb el PP

El grup local ha arribat a un acord amb els populars, de manera que ha desobeït les ordres de l'executiva del partit

2 min
Una imatge de l'acord entre PP i MÉS

PalmaLa crisi de MÉS per Mallorca a Capdepera s'ha saldat amb l'expulsió del grup municipal en bloc. Els cinc regidors han arribat a un acord amb el PP per governar conjuntament pel qual compartiran la batlia. La batlessa actual, Mireia Ferrer, del PP, cedirà la vara el novembre de 2025 a un representant del grup municipal, que encapçala Núria Garcia. L'executiva illenca del partit va vetar una coalició amb els populars, en considerar inacceptable un pacte amb el PP mentre aquest partit tingui aliances amb Vox, però finalment els regidors han optat per desobeir. Asseguren que tenen el suport de la seva militància i simpatitzants i l'acord garantirà una millor governabilitat a Capdepera, on el PP va guanyar les eleccions però només té cinc regidors, mentre que MÉS en tenia cinc, i el PSIB, cinc més.

Ara els cinc representants de MÉS passaran al grup mixt. Com han informat els ecosobiranistes en un comunicat, ja havien advertit els regidors que "si aquest pacte s'arribava a signar no es podia dur a terme en nom de MÉS per Mallorca, i que, per tant, els regidors i les regidores haurien de fer-lo com a condició de no adscrits". Segons expliquen des del partit, com que no han complert això i han signat l'acord de manera unilateral, desobeint l'executiva i sense abans donar-se de baixa de les sigles –l'única opció que es plantejaven els regidors, com va explicar l'ARA Balears–, quan és el partit qui expulsa els seus càrrecs aquests no passen a no adscrits, sinó al grup mixt. El procediment per deixar-los fora del partit, donat que no militaven a la formació, ha estat sol·licitar a l'Ajuntament que dissolgui el grup municipal de MÉS per Capdepera.

"S'ha decidit per unanimitat comunicar a l'Ajuntament de Capdepera que els fins ara cinc regidors i regidores de MÉS per Mallorca han deixat de representar aquesta formació en el consistori gabellí i que, per tant, han de passar al grup mixt", expliquen en un comunicat, en què l'executiva assegura que el partit ha afrontat "dificultats emocionals" per la situació. "Quedam sense grup municipal a Capdepera", explica el líder de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia. "Nosaltres hem transmès que a escala global la situació és excepcional. El PP naturalitza implementar polítiques d'extrema dreta". El diputat ha exposat que el grup municipal els va avisar divendres que signarien l'acord, que finalment han subscrit formalment aquest dilluns: "No han complert allò que l'executiva els havia transmès". Per la seva banda, des de MÉS per Capdepera, Garcia defensa que la seva visió "és municipal, i la de l'executiva és general": "Cadascú ha mantingut la seva posició de manera molt ferma".

stats