Política 01/11/2014

El PP suavitza la factura fiscal en la venda d'habitatges antics

La reforma fiscal del govern espanyol abaixarà les retencions a autònoms, però d'altra banda elimina via pressupostos les deduccions

Ara
1 min
El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, es va mostrar optimista malgrat les males dades.

BarcelonaEL PP ha fet canvis a la reforma fiscal. D'una banda, la suavitza pel que fa a la venda d'habitatges de segona mà mentre, de l'altra, retira deduccions a pimes i autònoms. Els canvis són aquests:

  • Habitatge. Els habitatges comprats abans del 1995 que es venguin per menys de 400.000 euros mantindran la rebaixa fiscal. Es fa marxa enrere en l'anunci de suprimir tots els coeficients d'abatiment en la venda d'immobles, una mesura que encaria força la factura fiscal per al venedor. Finalment, l'executiu mantindrà els coeficients (de l'11,11%) que rebaixen força la tributació de les plusvàlues generades només en els casos que l'immoble o immobles en qüestió s'hagin comprat abans del 1995 (i es venguin per menys de 400.000 en total) i també en les plusvàlues obtingudes fins al 20 de gener del 2006.
  • Venda d'altre tipus de patrimoni. Els coeficients d'abatiment s'apliquen també en la transmissió d'accions i en altres guanys patrimonials, i aquí no hi ha cap canvi. Es mantenen el coeficient del 25% en el cas de les accions i del 14,28% en altres guanys patrimonials.
  • Suprimida la deducció d'IRPF i societats a pimes i autònoms. Els PGE 2015 eliminen la deducció del 20% en IRPF i societat de la qual es beneficiaven fins ara les pimes i autònoms que facturaven menys de 5 milions d'euros, sempre que es comprometessin a mantenir l'ocupació. La mesura estava en vigor des del 2009. El ministeri justifica que la supressió servirà per abaixar per una altra via (la de la reforma fiscal) els impostos de manera generalitzada a tots els autònoms i pimes: proposa que la retenció als autònoms baixi del 20% al 19% l'any que ve i al 18% el 2016.
stats