Política 03/07/2013

Rajoy anuncia fortes rebaixes a la Seguretat Social a les empreses que contractin joves aturats

El govern espanyol preveu destinar els 1.900 milions que rebrà d'Europa a abaratir els costos de contractació de joves sense feina

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha explicat aquest dimecres que els fons europeus per lluitar contra l'atur juvenil es destinaran en gran part a bonificar quotes a la Seguretat Social a les empreses que es decideixin a contractar joves sense feina.

En roda de premsa abans de reunir-se amb diversos líders europeus a Berlín, Rajoy ha defensat les bonificacions fortes i fins i tot les exempcions del 100% de la Seguretat Social com la via més ràpida per rebaixar la dramàtica taxa d'atur entre els joves, que supera el 56% a Espanya.

"Les bonificacions són la via el més eficaç; facilitar la vida a les petites i mitjanes empreses que són les que, al capdavall, han de contractar", ha defensat el cap de l'executiu espanyol.

Així Rajoy ha defensat l'estratègia pròpia de lluita contra l'atur juvenil tot i les reticències que ha expressat la cancellera alemanya, Angela Merkel, a que els fons comunitaris es destinin a rebaixar cotitzacions. "Cal usar-los en el que tingui efectes immediats sobre el mercat de treball", ha dit el president espanyol.

A Espanya li pertoquen 1.900 milions d'euros d'un total de 6.000 milions que la UE destinarà a pal·liar les altes cotes d'atur juvenil a vuit països membres que estan per sobre del 25% en atur juvenil. Els recursos, sota la supervisió de les autoritats de Brussel·les pel que fa al disseny dels programes, es desplegaran els propers dos anys.

Després de la reunió monogràfica sobre l'atur a Berlín, Rajoy ha defensat que el drama de l'atur a Espanya s'explica "perquè no hi ha creixement a la Unió Europea". "Portem sis trimestres en recessió, mentre altres regions creixen", ha insistit.

stats