Política 30/03/2015

El ministre de Justícia assegura que les lleis estan enfocades a la "tolerància zero" en casos de corrupció

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu. EFE

ValladolidEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha destacat aquest dilluns el "compromís del govern en la lluita contra la corrupció" i ha garantit que tant les "lleis com els mitjans materials estan enfocats" a la "tolerància zero contra aquest tipus de delictes".

Catalá, que ha visitat avui Valladolid per presentar els projectes de diverses seus judicials, s'ha referit a l'oferta de 2.025 places judicials per al 2015, la convocatòria de noves places de jutges i fiscals i les promocions que sortiran al juny de l'escola judicial. El ministre ha defensat que es tracta d'una "oferta important" amb la qual es busca reduir la taxa d'interinitat que està al voltant del 25 per cent. Es tracta de "processos continuats de dotacions de mitjans per a la justícia", als quals Catalá ha afegit les reformes legals aprovades la passada setmana com el nou codi penal, la llei de finançament de partits polítics, la de seguretat ciutadana o l'estatut del alt càrrec.

"Són moltes mesures que entre d'altres objectius estan encaminades a la regeneració democràtica, a la lluita contra la corrupció", ha reflexionat. Segons la seva opinió, "tenint bones lleis, bons mitjans materials i plantilles adequades estem treballant per la regeneració democràtica".

I amb això, ha destacat el ministre, "portant endavant el compromís del govern en la lluita contra la corrupció, de manera que aquest fenomen, que a tots els ciutadans ens genera una repulsió absoluta" tindrà totes les "lleis enfocades" en aquest sentit.

stats