Consell de Mallorca
Política 08/09/2022

El PSOE intenta que MÉS no surti del Pacte, sense presentar cap nova proposta

Cladera i Apesteguia varen estar en contacte dimecres vespre per reconduir la situació, però l'assemblea dels ecosobiranistes per decidir la continuïtat en el govern es manté

2 min
La vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, i la presidenta de la institució, Catalina Cladera, en el ple d'aquest dijous

PalmaDiferents dirigents del PSOE insular i autonòmic s'han posat en contacte en les darreres hores amb MÉS per Mallorca per reconduir la nova crisi del Pacte del Consell, però fonts ecosobiranistes sostenen que no han presentat una nova proposta de patrocini, la qual cosa allunya la possibilitat d'acord i reafirma que es mantingui l'assemblea extraordinària del partit per a aquest dijous, que decidirà si continua en el govern insular.

Aquest dimecres el PSOE va llançar la nova proposta de patrocini, mantenint la mateixa quantia inicial de 750.000 euros per al Reial Mallorca, i el va ampliar també amb ajudes a l'Atlètic Balears i a clubs mallorquins de primera categoria de diferents esports com el bàsquet i el futbol sala. Tot, amb la nova fórmula jurídica d'una modificació del crèdit i deslligant-ho completament de la promoció turística.

Encara que no estigués vinculat al turisme, MÉS per Mallorca va establir una altra línia vermella: si es volien donar ajudes al Reial Mallorca, havia de ser per concurs públic i no per via directa. Després de conèixer la nova proposta, de la qual el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, va dir que s'havia debatut amb els socis, la vicepresidenta de la institució, Bel Busquets, va acusar el PSOE d'actuar "de manera totalment unilateral" i va destacar que això "no ajudava la bona salut del Pacte".

El coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia, més tard va confirmar que havia convocat l'assemblea de la formació, en la qual avui la militància decidirà si MÉS continua en el govern del Consell, fet que podria provocar que el PSIB i UP governassin en minoria, tenint en compte que la formació morada ha donat suport a la nova proposta de patrocini.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, es va posar en contacte ahir vespre amb Apesteguia per reconduir la situació, i aquest dijous també ho han fet distints dirigents del PSOE amb consellers insulars de MÉS, aprofitant que es feia el ple del Consell. Així i tot, no hi ha una nova proposta i un acord in extremis sembla allunyar-se abans que tingui lloc l'assemblea.

stats