Política 04/07/2019

PSOE, Podem i MÉS per Menorca tanquen l'acord per governar el Consell Insular

Susana Mora en serà la presidenta els quatre anys, mentre que Maite Salord reforça el seu lideratge a la vicepresidència

Iván Martín
2 min
Mora, Salord i Gómez seguiran liderant la institució davant l'oposició del Partit Popular i Ciutadans.

MaóEl PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca han tancat aquest dijous l’acord de govern del Consell de Menorca per als pròxims quatre anys. El pacte reeditarà el tripartit de 2015 i se signarà aquest divendres a la seu de la institució, a Maó. L’acord permetrà continuar amb la feina iniciada la legislatura anterior i consolidar projectes rellevants amb vista al futur. MÉS per Menorca ha valorat satisfactòriament l’entesa amb la resta de formacions progressistes, ja que consideren que donarà estabilitat a la institució insular i es podran executar els punts que s’havien inclòs en els programes electorals dels tres partits.

El coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, assegura “aquest nou executiu es constitueix com un govern de futur, plural i progressista. A més, s'ha aconseguit una estructura que permetrà donar visibilitat a la formació a través del desenvolupament de punts importants del programa electoral”. Els sobiranistes assumiran dins d'aquest nou govern tres conselleries de les vuit que es crearan, de les quals repeteix en dues àrees: Cultura i Carreteres. La Conselleria de Vicepresidència, l'única que es formarà per la institució, serà la que gestionarà els temes de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, i la responsable en serà Maite Salord. Dintre de la Conselleria es crearan tres direccions insulars i s'impulsarà la primera llei de Reserva de Biosfera.

La Conselleria de Cultura, Educació, Joventut i Esports, l’assumirà Miquel Àngel Maria. Amb l'increment de temes a gestionar, aquesta passa d'una a dues direccions insulars. La Conselleria de Mobilitat serà per a Francesca Gomis, i també passarà de tenir una a dues direccions insulars. Carreteres és una àrea que es torna a assumir per responsabilitat amb el que s'ha iniciat durant la legislatura passada. Per una banda, es vol resoldre el model de carretera per a Menorca, basat en l'obra que s'ha fet al tram de Ciutadella-Ferreries; i per l'altra, trobar una solució a la situació del tram Maó-Alaior, engegat pel PP i lluny del model que es proposa des de MÉS per Menorca.

stats