Política 02/05/2019

El PSOE Menorca es compromet a crear 300 llocs de feina gràcies a les energies renovables

Els socialistes també aposten pel tancament de la central tèrmica de Maó

Ivan Martín
2 min
Els candidats del PSOE a les diferents institucions insisteixen a assumir la descarbonització de l'illa.

MaóEls candidats del PSOE a l'Ajuntament de Maó, el Consell de Menorca i el Parlament Hèctor Pons, Susana Mora i Marc Pons, respectivament, s'han compromès amb vista als pròxims anys a crear 300 llocs de feina fins a l'any 2023 vinculats al sector de l'energia renovable i l'eficiència energètica. També garanteixen un mínim d'un 80% de l'enllumenat públic que funcioni amb tecnologia led, l'habilitació de 120 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i la supressió del fueloil de la central tèrmica de Maó. Es tracta de les mesures que inclou el model energètic socialista, sorgides del full de ruta per a la descarbonització el 2030.

Marc Pons ha recordat que "tenim el suport d'administracions, entitats i col·lectius que avalen el full de ruta. És una estratègia de tota una illa. I unes eleccions no han de posar aquest fet en risc". A més, el candidat del PSOE al Parlament ha fet una crida al Partit Popular perquè aquesta formació "retorni al consens i a l'acord energètic". Marc Pons considera que han de ser els menorquins els que decideixin el model energètic, "arribar al 2030 amb més d'un 40% d'energies renovables, fet que suposarà una inversió de més de 250 milions d'euros entre el sector públic i el sector privat, i implicarà una reducció dels costos fixos de les empreses de 2,5 milions d'euros anuals. Rebutjar aquest camí és una equivocació".

Per la seva banda, la candidata al Consell, Susana Mora, ha destacat la importància de creure en les energies renovables: "No hi ha cap més futur que no sigui desplegar l'estratègia prevista, que té l'aval d'Europa, del govern espanyol i de les administracions autonòmica, insular i local". Mora és conscient que el pròxim 26-M "el futur sostenible de Menorca està en joc". Finalment, el candidat socialista a la batlia de Maó, Hèctor Pons, ha assegurat que la ciutat vol ser un referent en la transició energètica de l'illa. En aquest sentit, Pons aposta "pel tancament de la central tèrmica, cosa que implicarà una millora important de la qualitat de l'aire a Maó".

stats