Política 21/05/2019

El PSOE demana que se citi a declarar Esperanza Aguirre pel cas GolfCanal

Els socialistes se sumen a les diligències que va demanar l'exfiscal del cas Lezo

Ara
2 min
El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, parla amb la seva antecessora, Esperanza Aguirre, a la reunió del comitè general del PP de Madrid / JUANJO MARTÍN / EFE

BarcelonaEl PSOE ha cursat una petició al jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional perquè siguin citades a declarar en qualitat d'investigades l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i diverses persones que van formar part del seu executiu en el marc de la investigació del cas GolfCanal, una peça separada del cas Lezo. L'acusació popular, exercida pel partit socialista, ha remès al jutjat l'escrit de l'exfiscal d'Anticorrupció Carlos Yáñez que va publicar el diari ARA el 12 de maig.

El document, de 22 folis, descriu els indicis racionals de criminalitat contra l’expresidenta de la Comunitat de Madrid i cinc membres més del seu govern. Per la seva banda, Ignacio González, successor d’Aguirre, i el seu germà Pablo González –presumpte intermediari– també estan imputats en aquesta peça, la número 2 del cas Lezo.

En el seu informe, el fiscal Yáñez assenyala que “Esperanza Aguirre i tots els membres del consell sabien fefaentment que la licitació de l’explotació del camp de golf es va iniciar l’agost del 2006 tot i no tenir llicència per executar l’obra”. L’informe precisa: “Els consellers van disposar d’elements suficients per conèixer l’interès patrimonial desmesurat que González tenia en l’operació a través de la societat Tamanaco, que era propietat del seu entorn familiar”.

Ara el PSOE fa seves totes les diligències que es reclamaven a l'escrit, és a dir, la declaració com a investigats d'Aguirre i els membres del seu govern que van votar a favor de l'acord de GolfCanal, que es requereixi a la Comunitat de Madrid perquè aporti l'acta del consell de govern del 18 de gener de 2007 i l'interrogatori com a testimonis dels dos tècnics que van emetre informes sobre el pla.

stats