Política 05/09/2023

El PSOE demana al Consell de Menorca que complementi l'aportació del Govern per la gratuïtat de 0 a 3 anys

Més per Menorca acusa l'executiu insular de no haver fet els deures durant aquest estiu

Iván Martín
2 min
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell de Menorca.

MAÓLa consellera del PSOE Bàrbara Torrent defensarà una proposta d'acord en el ple del Consell de Menorca d'aquest mes en matèria d'educació, amb l'objectiu de vetllar perquè l'etapa de 0 a 3 anys sigui gratuïta completament i que la institució assumeixi la part econòmica que el Govern balear no cobreix. Els socialistes defensen que es tracta d'una aportació necessària per assolir la gratuïtat real i efectiva per a totes les famílies, independentment de la seva situació socioeconòmica.

Concretament, el Govern presidit pels populars preveu finançar quatre hores lectives durant deu mesos a l'any, però cal tenir en compte que les escoles d'educació infantil de Menorca estan obertes entre sis i set hores en horari lectiu i, en alguns casos, onze mesos a l'any. Per tant, quedarien entre dues i tres hores diàries, i un mes a l'any, sense cobrir. A més, recorden que durant la legislatura anterior es van comprometre amb els vuit ajuntaments a complementar aquest finançament per tal que el curs de 2 a 3 anys estigués totalment cobert. Això va suposar una inversió prevista per al curs escolar 2022-2023 de 433.650 euros, dels quals el Consell aportava 15.000 euros per cada aula de 2 a 3 anys i 850 euros per cada alumne d'aquesta edat.

Per part seva, els consellers de Més per Menorca al Consell, Josep Juaneda i Noemí Garcia, acusen l'executiu insular de no haver fet els deures durant aquest estiu: "Amb el curs ja començat, els ajuntaments i les escoletes de la xarxa complementària encara no saben què farà el Consell per garantir la gratuïtat de la jornada escolar completa a tots els cursos de 0-3. No se sap si ho hauran de pagar els ajuntaments, si ho pagarà el Consell o si hi haurà un copagament". Els menorquinistes exigeixen al conseller d'Educació, Joan Pons Torres, que assumeixi les seves responsabilitats i presenti ja als ajuntaments i als titulars de les escoletes de la xarxa complementària una proposta concreta i quantificada del suport que el Consell pensa donar-los per garantir-ne la gratuïtat plena.

stats