Política 22/05/2019

El PSM construirà un nou centre per a persones amb diversitat funcional a Ciutadella

El nou espai polivalent estarà dotat amb tota mena de serveis per poder fer teràpies de millora de la qualitat de vida dels seus usuaris

Ivan Martín
2 min
Joana Gomila lidera la llista del PSM per a revalidar la batlia de Ciutadella.

CiutadellaEl PSM - MÉS per Menorca s’ha compromès a cedir una parcel·la al centre sociosanitari de Santa Rita, de gestió pública, per a la construcció d’un nou centre polivalent per atendre persones amb diversitat funcional a Ciutadella. En concret, aquests terrenys s’ubicaran al costat d’on està projectat el nou jutjat. La formació nacionalista considera que aquest equipament permetrà acollir les persones afectades i millorar-ne la qualitat de vida a través d’unes instal·lacions modernes.

El partit que encapçala Joana Gomila recorda que gairebé 500 persones a tot Menorca pateixen diversitat funcional, des de persones amb malalties com el Pàrkinson fins a malalts neurològics amb paràlisi cerebral. La proposta de centre polivalent, que ha presentat la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, té el suport del PSM - MÉS per Menorca, que veu en la construcció de l’equipament una oportunitat amb vista al pròxim mandat. A banda de cedir la parcel·la, la formació també s’ha compromès a treballar perquè el Consell de Menorca i el Govern balear en financin la construcció i la posada en funcionament.

El nou centre polivalent estarà dotat amb tota mena de serveis per poder fer teràpies de millora de la qualitat de vida dels seus usuaris, com ara fisioteràpia, logopèdia, suport psicològic o sales de teràpia física. La infraestructura també tindrà serveis de cuina, habitatges i espais comuns. El repte és aconseguir la promoció de l’autonomia personal i la prevenció de la dependència d’aquestes persones. D’altra banda, el PSM - MÉS per Menorca demanarà a l’IB-Salut la millora de les instal·lacions del centre terapèutic per a malalts mentals de Sant Miquel, així com l’atenció a les persones amb malalties mentals.

stats