Partits
Política 27/01/2024

El PSIB remodela l'executiva del partit per "tornar a governar"

Asseguren que és la primera passa per aconseguir un canvi en les pròximes eleccions

ARA Balears
2 min
La nova Comissió Executiva del PSIB

PalmaFrancina Armengol ha anunciat aquest dissabte la remodelació de l'executiva del PSIB-PSOE amb l'objectiu clar de "fer possible que el Partit Socialista torni a governar l'any 2027 per continuar canviant la vida de la gent a millor". La secretària general de la formació ha assegurat que aquest canvi és la primera passa per aconseguir un canvi en les pròximes eleccions.

D'aquesta manera, s'incorporen a la comissió executiva del partit socialista: Marc Pons com a secretari d'Estratègia i Anàlisi Electoral, Milena Herrera com a portaveu, Héctor Pons com a secretari de Política Municipal, Quim Torres com a secretari de Relacions Institucionals, Omar Lamin com a secretari de Drets Socials i Migracions, Patricia Gómez com a secretària de Salut, Rafa Ruiz com a secretari de Política Esportiva i de l'Activitat Física, Miquel Cabot com a secretari de Formació, Alfonso Rodríguez, Silvana González, Malena Riudavets i Irantzu Fernández com a vocals.

Així, les persones que abandonen l'executiva socialista són Teresa Suárez, Nacho García, Isabel Castro i Miquel Company. En aquest sentit, Armengol els ha volgut agrair la feina feta durant aquests anys i ha remarcat que aquesta remodelació permetrà al partit tenir "una estructura forta" per servir la ciutadania, que "espera el nostre projecte polític i que estiguem preparats, àgils i receptius".

A més, durant el Consell Polític dels socialistes a les Illes Balears, han acordat també quatre propostes de resolució. La primera, en defensa i reconeixement de la llengua pròpia de les Illes Balears, amb la qual el PSIB reitera el compromís amb el català, i es rebutgen públicament les polítiques del PP que "trenquen amb dècades de consensos lingüístics". Amb tot, han instat el Govern de Prohens a "desistir d'aplicar la segregació lingüística a les escoles".

En segon lloc, s'ha aprovat una resolució per recordar les víctimes de l'holocaust i en defensa de les polítiques de memòria democràtica, en la qual es commemora el Dia internacional en memòria de les víctimes de l'holocaust i en què insten el Govern a donar continuïtat a les polítiques públiques de memòria democràtica, rebutjant la proposta de PP i Vox de derogar la Llei de memòria democràtica autonòmica. Finalment, s'han aprovat dues resolucions a proposta de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, dirigides a avançar en el desenvolupament d'eines d'intel·ligència artificial que permetin rastrejar i eliminar el contingut en línia de caràcter sexual il·legal, i a incrementar l'habitatge.

Armengol ha aprofitat també el Consell Polític del PSIB per repassar l'actualitat illenca i ha acusat el PP de "destruir" tot allò que havien construït durant els darrers anys. "Construir és molt difícil i destruir és molt fàcil, i en pocs mesos veim que han destruït coses que són molt necessàries per a la ciutadania", ha lamentat la secretària general socialista.

A més, ha criticat els lligams del PP amb Vox i ha denunciat que en pocs mesos el Govern s'ha entregat a l'extrema dreta i s'ha carregat el diàleg social". "No consentirem que tornin a fer amb la nostra comunitat autònoma el que feren de l'any 2011 a 2015; encara faran bo en Bauzá", ha sentenciat Armengol.

stats