Política 01/11/2019

El PSIB-PSOE es compromet a dotar de recursos econòmics la Llei de memòria històrica

També ha assegurat que il·legalitzarà les fundacions que incitin a l'odi contra les víctimes del feixisme

Ara Balears
2 min
Imatge de la visita dels líders socialistes al Mur de la Memòria

PalmaEl PSIB-PSOE s'ha compromès aquest divendres a dotar de recursos econòmics la Llei de memòria històrica i a il·legalitzar les fundacions que incitin a l'odi contra les víctimes del feixisme, segons ha informat Efe. Una delegació socialista encapçalada pel candidat al Congrés per Balears, Pere Joan Pons, i els candidats per Mallorca al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, ha visitat el Mur de la Memòria del cementeri de Palma per retre homenatge a les víctimes del franquisme i reiterar el compromís dels socialistes amb la memòria històrica.

Pons ha afirmat que si no hi ha una gran mobilització de vots el 10-N, es pot viure a Espanya un "gran retrocés amb una dreta i una extrema dreta que ja no són la foto de Colom, sinó que plantegen polítiques clares i directes que afecten la democràcia i temes com la memòria històrica". A més, el candidat al Congrés ha assenyalat que cada 1 de novembre els socialistes recorden les víctimes del franquisme, però aquest divendres és la primera ocasió que les restes del dictador Franco ja no reposen al Valle de los Caídos, "fet que suposa un reconeixement a totes les víctimes".

El candidat socialista considera que "és més crucial que mai que la gent es mobilitzi i voti opcions que siguin preservadores de la memòria històrica, dels drets, de la llibertat i de la justícia" i que voti "un partit que tingui un full de ruta clar, com és el PSOE". En aquest sentit, Pons ha demanat el vot "per avançar en polítiques de memòria pioneres com les que s'han fet a les Balears i amb un full de ruta a llarg termini per recuperar els anys de retard que acumulam".

A aquest full de ruta s'hi ha referit també el candidat al Senat, Cosme Bonet, que ha traslladat el compromís socialista de "dotar econòmicament les mesures previstes en la Llei de memòria històrica", una normativa que fa anys que està aprovada, "però que després dels set anys de govern del PP no ha rebut el finançament que li correspon".

stats