Parlament

El PSIB durà l'eliminació de l'Oficina Anticorrupció a Europa

El portaveu socialista, Iago Negueruela, ha assegurat que la proposició de llei "va en contra de totes les recomanacions de la Unió Europea i de les lleis espanyoles"

El portaveu socialista, Iago Negueruela
ARA Balears
11/10/2023
1 min

PalmaEl Grup Parlamentari Socialista ha anunciat aquest dimecres que durà l'eliminació de l'Oficina Anticorrupció a Europa a través d'una iniciativa al Parlament Europeu. En aquest sentit, el portaveu socialista, Iago Negueruela, ha titllat la proposició de llei de "despropòsit" i ha afegit que "va en contra de totes les recomanacions de la Unió Europea, així com de les lleis espanyoles que recomanen tenir un segon canal de denúncies extern al Govern".

"Estam davant el PP de sempre i cada vegada s'assembla més al de l'etapa més fosca de Jaume Matas, amb una llei que retrocedeix 20 anys en un àmbit com la transparència", ha criticat Negueruela. Així mateix, el portaveu ha explicat que en el pròxim ple del Parlament plantejaran "les presses" del Govern per tancar l'Oficina, i ha assegurat que demanarà a la consellera de Presidència i a la presidenta, Marqa Prohens, quina urgència tenen per suprimir-la. "Ells mateixos han dit que ha de ser per urgència, després de conèixer dilluns passat les investigacions d'aquest organisme en relació amb el director general d'Emergències", ha apuntat.

En conclusió, el portaveu socialista ha criticat "l'estat de nerviosisme" del PP, que va registrar la llei "sense explicar-la abans" i que "va ser l'oposició qui es va pronunciar abans que ells de la seva pròpia llei".

stats