El PSIB critica el "doble discurs" del PP sobre la macrogranja de Sineu
La formació ha duit a terme una assamblea oberta a Maria de la Salut amb veïns de les localitats afectades pel projecte
El PSIB ha retret al PP el "doble discurs" que, considera, manté en relació amb el projecte de la macrogranja de Sineu, promogut per l'empresa Avícola Son Perot. Així s'ha pronunciat la secretària general del PSIB de Mallorca, Catalina Cladera, que aquest dimarts ha participat en una assemblea oberta a Maria de la Salut per recollir les aportacions de les plataformes de veïns constituïdes a Muro, sa Pobla, Lloret, Llucmajor, Llubí, Montuïri i Sineu.
Segons ha recollit Europa Press, Cladera ha recordat que mentre que al Consell i a l'Ajuntament de Llucmajor el PP va donar suport a mocions socialistes contràries a aquestes explotacions agràries extensives, al Parlament, el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi natural, Joan Simonet, no va ser "gens categòric" i "va deixar la porta oberta" a què es puguin implantar grans explotacions ramaderes a Mallorca.
Els socialistes han recollit la "preocupació" dels presents i han criticat que el Govern "no ha descartat en absolut que es puguin dur a terme aquestes macrogranges". "És un doble discurs del PP que preocupa perquè no se sap quins interessos té el Govern a favor d'una explotació que els seus batles i regidors del Pla i el mateix president del Consell han rebutjat", ha dit Cladera.
Així, mentre que el PP a nivell local i insular s'ha posicionat "clarament en contra" del projecte de Sineu i a favor d'una moratòria de dos anys que permeti una modificació legislativa que controli les explotacions ramaderes de l'illa, al Parlament "no ha estat capaç d'acceptar l'esmena del Grup Socialista, en el debat de la convalidació del decret llei òmnibus del Govern, que precisament recollia el mateix que la moció plantejada a la institució insular", han criticat.
Modificació del Pla Territorial
La iniciativa socialista en relació amb les macrogranges que s'ha exposat aquest dimarts inclou també el compromís per a la modificació del Pla Territorial de Mallorca, perquè des del punt de vista urbanístic el Consell també pugui impedir la implantació d'aquesta mena d'explotació.
En el cas del projecte de Sineu, l'acumulació de 750.000 gallines ponedores implicaria un elevat impacte en el consum d'aigua, la generació de més de 30.000 tones de residus anuals i la sobreocupació de la xarxa viària, entre altres molèsties a tots els veïns de les localitats al voltant.