Política 19/02/2022

El PSIB braveja de la seva "unitat" davant la guerra interna del PP

Els socialistes aprofiten la desfeta del partit de dretes per treure pit

2 min
Francina Armengol i José Hila, aquest dissabte, durant el Congrés dels socialistes de Palma.

PalmaMentre dins el Partit Popular volen els punyals, la "unitat" del PSIB és "l'enveja de tots". Així ho ha manifestat la secretària general dels socialistes de les Balears i presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el VIII Congrés del PSOE de Palma, on ha destacat la "unitat i fortalesa" del seu partit. La d'Armengol, però, no ha estat l'única referència que els socialistes han fet als del PP. De fet, n'hi ha hagut de més directes. El batle de Palma, José Hila, també ha fet gala de la unitat del PSOE: "Estam units i forts, i això garanteix un govern seriós i solvent, dedicat a solucionar els problemes de la gent. No com altres, que estan més entretinguts en les seves batalletes internes".

Tot això ha passat després que divendres Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado es reunissin a Génova en una trobada que l'entorn de la presidenta madrilenya ha definit com a "infructuosa", però hores més tard s'ha mostrat disposat a tancar l'expedient d'Ayuso. El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va motivar la trobada, ja que va demanar a Casado que convocàs Ayuso per parlar de tot plegat "sense intermediaris"; que vol dir sense el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que havia establit els contactes fins ara. La ferida del partit de dretes -de la qual el PP illenc s'ha aïllat- continua oberta.

Mentre Armengol lloava la feina feta per Hila a Palma, a Eivissa tenia lloc el cinquè Congrés de la Federació Socialista d'Eivissa, amb la presència del conseller de Turisme, Iago Negueruela. Aquest darrer tampoc ha perdut cap oportunitat per bravejar de la feina del PSOE: "Estam orgullosos de plantejar debats i de ser els que aporten propostes de millora a la nostra comunitat, mentre altres estan en mode d'autodissolució. Veim una oposició que només es mira a si mateixa i que s'està intentant destruir en lloc d'escoltar-se. Només plantegen el PP de sempre, el PP de la corrupció".

Per la seva banda, el secretari general de la federació eivissenca i conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha defensat "les virtuts" de la llei turística del Govern. Considera que aquesta llei marca una gran diferència entre les polítiques socialistes i aquelles "a les quals ens tenen acostumats els altres partits".

Armengol també ha tingut paraules pel que fa a la voluntat del PP illenc de derogar la llei turística en cas de governar: "Tanta sort que no governaran", ha amollat.

stats