Política 18/02/2022

El PP balear s'aïlla davant la guerra interna del partit

"La meva prioritat és mantenir la unitat", afirma la presidenta 'popular', Marga Prohens

Miquel Crespí
3 min
La secretària general del PP balear, Sandra Fernández

Palma"No podem fer res més que recollir el sentiment de les nostres bases d'absoluta perplexitat". Amb aquesta afirmació ha lamentat avui la secretària general del PP balear, Sandra Fernández, la guerra interna del partit que va explotar ahir amb greus acusacions entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la direcció estatal del PP, a través del secretari general, Teodoro García Egea, i el líder 'popular', Pablo Casado. Fernández ha rebutjat posicionar-se i ha mostrat l'aïllament del PP balear. "Els que tenen la responsabilitat i l'oportunitat d'arreglar-ho han de fer-ho", ha afirmat.

La secretària general del partit a escala balear ha reconegut que diversos militants i simpatitzants de les Illes havien mostrat inquietud davant les informacions que anaven sorgint. "Hi ha malestar, però ens posarem en contacte amb tots ells per explicar la posició del PP balear. Continuam centrats en el nostre projecte polític", ha explicat.

Amb tot, ha apel·lat contínuament al missatge "d'unitat" que vol transmetre el PP autonòmic, diferent del que s'està veient en l'àmbit estatal. "Sempre hem fet bandera de la unitat, des del congrés regional de juliol en què Marga Prohens fou proclamada presidenta del partit. La defensarem davant tot i davant tots", ha destacat. La líder 'popular' de les Illes, després d'un dia sense pronunciar-se al respecte, ha publicat un missatge a les xarxes socials on calca les paraules de Fernández: "Com a presidenta, la meva prioritat és mantenir la unitat, la il·lusió i continuar treballant per oferir una alternativa liberal al socialisme a Balears".

Finalment, Fernández s'ha referit també a les similituds que s'han establert entre els missatges i projectes polítics de Díaz Ayuso i Prohens, i ha negat interferències de la direcció nacional en el relleu de Biel Company. "La presidenta del PP balear té entitat pròpia, un llarg recorregut polític", ha assenyalat. "Prohens i únicament ella va tenir la valentia de presentar-se al congrés regional, i és la que ha aconseguit la unitat i la il·lusió del PP balear", ha continuat.

Guasp, "avergonyida" per la crisi del PP

"Estic avergonyida, no és bo per la política i els ciutadans el que succeeix al PP", ha indicat la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, en una roda de premsa per valorar la llei educativa que s'aprovarà el pròxim dimarts. "Si no fos per Ciutadans, es veu que a la Comunitat de Madrid es fan pràctiques irregulars que s'han d'investigar", ha apuntat referint-se al fet que, presumptament, el germà de la presidenta regional obtingué una comissió per l'adjudicació d'un contracte públic sense concurs, amb Ciutadans fora del govern després de les eleccions de maig de l'any passat. "També és preocupant si s'han destinat diners públics a la investigació", ha finalitzat.

El PSIB exigeix que Prohens es posicioni

El portaveu del PSIB i batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha reclamat que el PP balear es posicioni en un dels dos bàndols enmig de la guerra interna del partit. "Prohens, que està a Madrid i ho coneix, ens ha d'explicar exactament quina és la postura del PP de les Illes, a qui defensa i per què", ha reclamat. Rodríguez entén la "perplexitat" de la ciutadania davant l'encreuament d'acusacions entre Casado i Díaz Ayuso, i critica que en el PP "no s'ha acabat d'eliminar la corrupció, i la regeneració no ha arribat". "La víctima de tot això és la ciutadania", ha destacat, en la línia del que comentava també la portaveu de Ciutadans.

stats