Política 04/10/2022

Les obres de l'Ajuntament de Palma ja costen entorn d'un 20% més que l'any passat

El preu del carril bici de Son Sardina augmenta la meitat a causa de la pujada de preus dels materials i la inflació per la guerra d'Ucraïna

Patrícia Segura
2 min
Un carrer de Palma en obres.

Palma"La inflació haurà provocat un increment d'un 20% en els costos que teníem fa un any", ha dit aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, durant la presentació de la modificació del crèdit del projecte del carril bici entre el camí de Passatemps i la carretera de Valldemossa. El cost d'aquest projecte al barri de Son Sardina ha augmentat un 50%, de 315.000 euros a 472.600 euros. Els plecs, aprovats la legislatura passada, van quedar deserts, perquè no va haver-hi cap empresa que pogués assumir-ho. Ara, la inflació ha obligat l'Ajuntament a fer-hi modificacions "per l'increment de matèries primeres i el cost del transport dels materials que no es troben a l'illa".

El projecte convertirà un tram de carretera en un passeig segur que unirà l'entrada del poble de Son Sardina amb la carretera de Valldemossa. Es canviaran l'enllumenat adaptat i la pavimentació per a la creació d'un passeig per a vianants. "Aquest és només un exemple del que ens espera. Els preus no han deixat de pujar des de principi d'enguany a causa dels efectes de la guerra d'Ucraïna", ha dit Truyol.

Es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns de la zona. L’expedient d’aquest projecte s’ha modificat per "fer-lo viable i ajustar-lo per actualitzar de manera completa els preus unitaris, ja que es considera que han quedat desfasats a causa de l’encariment que s’ha produït els darrers mesos pels problemes de logística i subministrament derivats de la pandèmia i per l’actual situació de crisi energètica".

Contracte de sis mesos

Amb la modificació, s'ha aprofitat per incloure altres millores, com són els nous passos de vianants elevats i la canalització per soterrar el cablatge de baixa tensió que discorre pel costat del nou carril bici. A més, hi haurà tres passos de vianants a major nivell per augmentar la seguretat, perquè obligarà els vehicles a reduir la velocitat. També, ha avançat que el projecte està pendent d'adjudicació. El contracte té un termini de sis mesos, i s'espera que pugui estar acabat a mitjan any que ve.

stats