Societat 02/03/2021

L'Ajuntament de Palma invertirà 315.000 euros en un carril bici i traçat per a vianants a Son Sardina

Les obres duraran tres mesos i es preveu que estiguin acabades a final d'any

ARA Balears
1 min
S'obre el nou carril bici de Son Gotleu, a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma invertirà 315.000 euros en un projecte a Son Sardina que consistirà a habilitar una zona de carril bici i de traçat per a vianants al carrer de Pere de Sants Garau. N'ha informat aquest dimarts la regidora d'Urbanisme, Neus Truyol. Ha destacat que aquesta iniciativa respon a una "reivindicació històrica del lloc", perquè es tracta d'una via que ara mateix té molta densitat de trànsit, ja que connecta amb llocs on va molta gent, com la UIB i Son Espases.

Truyol també ha destacat que amb aquest nou tram s'uneixen carrils bici que ja existien, els del camí de Passatemps i de la carretera de Valldemossa. "Serà un espai segur per a vianants i ciclistes i permet una mobilitat sostenible en aquest tram".

El cost del projecte és de 315.000 euros amb la Llei de capitalitat, a través del Consell de Mallorca. Les obres –que han de durar tres mesos– començaran enguany "i esperam tenir aquesta intervenció feta a final d'any", ha dit la regidora. L'Ajuntament no ha hagut d'expropiar el tram on es fa la intervenció, perquè el propietari l'ha cedit.

Per separar l'espai per a automòbils del carril per vianants i bicis, s'emprarà un marge de pedra en sec tradicional que ja existeix, però es rebaixarà uns centímetres perquè hi hagi visibilitat des de les dues bandes. En aquell tram també hi ha la font d'en Baster, considerada Bé d'Interès Cultural, i, per tal de donar-li més visibilitat i protecció, es construirà una passarel·la de fusta al seu voltant.

stats