Política 29/07/2021

Prohens acusa de "joc brut" a qui l'ha denunciat davant Anticorrupció per incrementar de manera irregular el seu patrimoni

La presidenta del PP balear nega les acusacions amb documentació bancària i assegura que farà "tot el que calgui" per saber qui ha estat

3 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, durant la roda de premsa d'aquest dijous

No fa ni una setmana que ocupa el càrrec i la presidenta del PP balear ja s'ha hagut d'enfrontar a una denúncia anònima davant l'Oficina Anticorrupció per un suposat increment irregular del seu patrimoni, el qual ha negat completament aportant documentació bancària i també el conveni del seu divorci. En concret, la denúncia, de la qual havia informat Diario de Mallorca, fa referència al període d'entre els anys 2015 i 2019, durant el qual s'hauria produït una amortització extraordinària d'una hipoteca. Prohens ha negat cap aportació extraordinària i ha mostrat els quadres d'amortitzacions d'aquests anys. La líder del PP ha explicat que, en divorciar-se l'any 2019, el seu exmarit es va quedar la casa del matrimoni i tota la hipoteca, motiu pel qual ella va sortir d'aquest préstec. Prohens ha acusat de "joc brut" el responsable de la denúncia i, a més de reclamar que "doni la cara", ha assegurat que farà "tot el que calgui" per saber qui ha estat. "És una denúncia que manca a la veritat, perquè ja ens veuen com a única alternativa de govern", ha afegit.

Prohens ha manifestat indignació per "haver de donar explicacions sobre un tema personal" i "un procés tan dur com un divorci". "Em sap greu pel meu exmarit, que és una persona anònima, honrada i que ocupa un càrrec en una empresa privada", ha comentat. "Simplement vaig deixar de ser propietària d'aquesta casa", ha insistit la presidenta popular, a més de criticar que "no val tot en política". "Estic dolguda, però amb la cara alta. Puc entendre els nervis de l'esquerra", ha dit. "Faré tot el que estigui a la meva mà per saber qui i incitat per qui. Si volien que afluixàs el ritme o que el PP perdés la il·lusió després del congrés, no ho aconseguiran", ha advertit.

A més, la presidenta del PP ha considerat que "la intenció de la denúncia és clara", i ha assenyalat que no és cap casualitat que es fes dia 20 de juliol, només quatre dies abans del XVI Congrés del PP balear que la va elegir presidenta del partit a les Illes. Prohens ha exigit que "siguin valents, que donin la cara i que vagin a un jutjat", i ha afegit que està estudiant quines accions pot emprendre amb els seus advocats. També ha lamentat "la situació d'indefensió" en la qual es troba sense conèixer les bases de la denúncia ni la persona que l'ha feta i que, malgrat que ha donat "les explicacions oportunes" al mitjà que ha publicat la notícia, "no han bastat".

Les declaracions de la renda dels anys 2018 i 2019 han estat un altre punt que Prohens ha aclarit durant la seva compareixença, ja que la denúncia apunta que no les va fer públiques. La líder del PP ha apuntat que aquells anys no era obligatori presentar-les. "Les vaig presentar cada any com a diputada, però el 2019, que és quan es presenta la declaració del 2018, no tenia relació amb el Parlament", ha continuat, a més d'assegurar que tots els polítics que varen abandonar la Cambra autonòmica en acabar la legislatura, "de tots els partits", es troben en la mateixa situació.

En acabar la roda de premsa, els periodistes han pogut examinar la documentació que Marga Prohens ha aportat: els quadres d'amortitzacions de la hipoteca, el conveni de divorci de juliol del 2019 i les seves declaracions de la renda. La líder popular ha subratllat que la direcció estatal del PP no ha donat gens d'importància a aquest assumpte. "Quan llegeixes la notícia, veus clarament el que hi ha. El recorregut d'aquesta denúncia és nul", ha sentenciat.

stats