Política 24/07/2023

Prohens: "Hem revalidat la confiança que vàrem obtenir fa dos mesos"

El PP ha estat la força més votada a les Balears amb tres diputats, un més que en les eleccions del 2019

2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens.

Palma"Dos mesos després de les eleccions transcendentals en què vàrem guanyar amb força i contundència, hem tornat a guanyar". Així arrancava la presidenta del PP balear, Marga Prohens, quan ha sortit a valorar els resultats de les eleccions estatals, en què el PP ha estat la força més votada a les Balears amb el 35,57% dels vots. La popular ha volgut agrair la decisió dels votants i ha assegurat que el PP "ha revalidat la confiança que va obtenir fa dos mesos".

L'actual presidenta del Govern ha recordat que la seva formació ha sumat més de 17.000 vots respecte de les eleccions autonòmiques del mes de maig: "Això vol dir que aquesta majoria de canvi continua confiant en el canvi", ha dit. A més, ha atribuït els bons resultats electorals a "haver complit amb allò que varen dir que compliríem". En aquest sentit, ha destacat la mesura recentment aprovada pel seu Govern d'eliminar l'impost de successions.

El candidat del PP balear al Congrés dels Diputats, José Vicente Marí Bosó, també s'ha sumat a les paraules de Prohens: "Hem revalidat la confiança que el PP va aconseguir el 28 de maig i això és molt transcendent". A les Balears, amb el 94,78% escrutat, el PP i el PSOE obtenen tres diputats cadascun, mentre que Sumar-MÉS i Vox n'assolirien un.

D'aquesta manera, tant el PP com el PSOE han aconseguit un escó més que en les passades eleccions generals, mentre que Vox en perdria un. En concret, amb el 94,78% de cens escrutat i el 95,19% de taules escrutades, el PP hauria obtingut a les Illes el 35,57% dels vots (169.057). En l'àmbit estatal, el PP ha aconseguit 136 diputats, de manera que queda lluny dels resultats que el gruix de les enquestes li pronosticaven, i la suma amb els 33 seients obtinguts per Vox no assoleix els 176 diputats que els permetrien governar amb majoria absoluta.

stats