Urbanisme
Política 07/03/2024

El PSIB diu que el PP és el "màxim responsable" de la indemnització a Kühn i demana el cessament d'Antonio Gómez

Prohens diu que la sentència "compromet els comptes" i reclama al PSIB que "demani perdó"

ARA Balears
2 min
El portaveu del PSIB, Iago Negueruela

PalmaEl PSIB considera que el PP és el "màxim responsable" de la indemnització de 96 milions d'euros que el Govern ha de pagar a una empresa de Matthias Kühn, i ha demanat el cessament de l'assessor tècnic de la Conselleria d'Habitatge, Antonio Gómez. En una nota de premsa, han considerat que és el "culpable de regalar a Kühn la possibilitat de construir a Muleta II quan era vicepresident del Govern". "És el PP qui ha de demanar perdó i fer cessar Gómez, com a causant d'un acord quan era vicepresident amb Kühn per afavorir la construcció de Muleta II", remarquen a l'escrit.

Segons la diputada del PSIB Mercedes Garrido, l'acord es va fer "amb els informes en contra" de l'Ajuntament de Sóller i del Departament de Territori del Consell de Mallorca, ambdues institucions governades pel PP, com recull Europa Press. En aquest sentit, ha fet referència que el govern de Francesc Antich va desqualificar els terrenys de la urbanització, al port de Sóller, propietat de Kühn, i ha recordat que va ser l'Executiu de José Ramón Bauzá qui va acordar amb l'empresari reclassificar el terreny com a sòl urbà, a canvi de retirar un litigi judicial que havia iniciat el darrer. En el mateix sentit, ha remarcat que la llei Company (7/2012) assenyala que es podran incorporar terrenys prèviament transformats com a urbans quan tinguin serveis "funcionals i suficients": "Un regal per a Matthias Kühn que pagarem tots".

El Govern de Francina Armengol va tornar a classificar aquests terrenys com a sol rústic protegit després d'aprovar una nova llei d'urbanisme. "Hi ha dues maneres de mirar el territori", ha dit Garrido: "La del PP, que cada vegada que pot el destrueix (...), i la de l'esquerra, que intenta protegir-lo i conservar-lo". "Ara el Govern haurà d'aclarir com i qui pagarà la indemnització, atès que els terrenys de Muleta II són propietat de la SAREB", ha expressat.

Prohens diu que els socialistes han de "demanar perdó"

Per contra, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assenyalat que la sentència del Tribunal Suprem (TS) "compromet els comptes de qualsevol administració pública" i ha reclamat al PSIB que "demani perdó als ciutadans". La presidenta ha lamentat que la sentència és "una mala notícia per a les butxaques dels ciutadans de les Balears". Segons Prohens, la sentència demostra la "manca de diligència que té l'esquerra a l'hora de gestionar els doblers públics". En aquest sentit, ha reclamat al PSIB que "surti a donar la cara i demani perdó".

stats