Política 10/01/2019

El PP acusa Busquets de no arreglar la falta de pressupost de turisme per estratègia electoral

Marga Prohens assegura que amb una modificació de crèdit com les que es fan de manera habitual es resoldria la situació

Carles Tudurí
2 min
Marga Prohens, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa portaveu popular, Marga Prohens, ha acusat aquest dijous la consellera de Turisme, Bel Busquets, d'aprofitar una errada del PP a l'hora de votar una esmena als pressupostos que reduïa els recursos de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) per treure profit electoral. "Amb una modificació de crèdit de cinc minuts el problema està arreglat", ha explicat Prohens, qui assegura que les Balears no deixaran de participar en cap fira turística ni s'acomiadarà cap treballador de l'esmentada agència a causa de l'esmena aprovada amb el vot de Podem i el PP.

Cal recordar que el PP va donar suport a una proposta de Podem durant el debat de pressupostos de 2019 en la qual es traslladava una partida de 2,7 milions de l'AETIB a la Conselleria de Territori per destinar a l'habitatge social. Tot i que en un principi no va quedar clar si el vot a favor d'aquesta esmena havia estat una errada o era part d'una estratègia del PP per desbaratar la política turística del Govern, Prohens reconeix ara que va ser una errada i destaca que ja va demanar disculpes pel que va passar. La consellera ha anunciat en diverses ocasiones que aquesta modificació del pressupost fa perillar la política turística de les Illes.

La diputada popular destaca que quan el Govern té molt d'interès que no s'aprovin determinades esmenes es posa en contacte amb el PP per saber el seu sentit del vot, però assegura que en aquest cas no hi va haver cap classe de comunicació, per la qual sospita que "tot és una estratègia de MÉS" per fer-se una foto devora el sector turístic.

"Crec que Busquets ha estat una consellera antiturística, que ha format part d'un govern antiturístic i que ha fet que la turismofòbia cresqués durant aquesta legislatura", ha comentat. A més, ha dit que el fet que la vicepresidenta "intenti fer classes de turisme" és "més que un acudit" perquè "frega el ridícul i la desesperació d'un govern que sap que li queden quatre mesos per estar al Consolat de Mar".

Segons els populars, per resoldre la situació de falta de pressupost de l'AETIB seria suficient aprovar una modificació de crèdit de 2,7 milions. El 2017, segons el PP, es varen aprovar modificacions de crèdit per valor de 140 milions d'euros.

stats