Inici de legislatura
Política 27/06/2023

Preocupació a Ben Amics perquè "el PP assumeix el discurs de la ultradreta"

Els populars han justificat la seva decisió per la manca d'unanimitat

2 min
La bandera LGTBI de la façana del Parlament balear

PalmaEl president de Ben Amics, Víctor Robles, ha subratllat aquest dimarts la preocupació de l'entitat LGTBI+ "per la deriva del PP" i ha considerat que els populars "assumeixen el discurs de l'extrema dreta". Després que el PP i Vox hagin votat en contra de penjar la bandera LGTBI+ en el Parlament, Robles ha recordat en declaracions a Europa Press que el PP sempre s'havia mostrat favorable a posar la bandera a la Cambra.

"El PP ha estat del costat de l'aprovació d'algunes de les qüestions més importants en matèria de drets LGTBI+ a les Balears", ha dit, i ha reiterat la seva preocupació per la deriva dels populars. Robles ha remarcat que el fet de penjar una bandera per part d'una institució "és un acte que referma el seu compromís amb els valors que la bandera representa", com la visibilitat del col·lectiu LGTBI+, en aquest cas. El president de Ben Amics ha subratllat que el fet que una institució decideixi no penjar-la representa "tot el contrari", que és "no comprometre's amb allò que la bandera representa".

El PP ha defensat la decisió de votar-hi en contra perquè entén que "els posicionaments del Parlament s'acorden per unanimitat". Segons sostenen des del partit, els populars defensen la llibertat de les persones d'estimar qui vulguin, els drets de les persones LGTBI i la necessitat de combatre els discursos de l'odi contra qualsevol col·lectiu, però aquesta defensa no els ha fet votar a favor de penjar la bandera del col·lectiu.

Les amenaces de l'extrema dreta

Cal recordar que l'any 2020 Vox va amenaçar de dur als tribunals "per desobediència i prevaricació" la Mesa del Parlament balear i el seu president, Vicenç Thomàs, si no retiraven la bandera LGTBI de la façana de la Cambra. El partit d'extrema dreta va anunciar que prepara un recurs per instar Thomàs a llevar aquest símbol. "La Mesa del Parlament, de la qual Vox no forma part, ha decidit engalanar la façana de l'edifici amb banderes no oficials, en aquest cas la bandera de l'arc de sant Martí", va indicar el partit en un comunicat, a més de destacar que això va "en contra de la sentència del Tribunal Suprem del 26 de maig".

I no només això, el partit d'extrema dreta també va reclamar que aquesta bandera es llevàs de la balconada de les oficines de MÉS per Mallorca en el Parlament. Segons Vox, aquest element suposava una "ruptura de la imprescindible imparcialitat i neutralitat política que ha de regir als edificis públics".

stats