Política 27/06/2020

Vox amenaça de denunciar la Mesa del Parlament si no lleva la bandera LGTBI de la façana

El partit d'extrema dreta considera que es tracta d'un símbol no neutral

M. Ll.
2 min
La bandera LGTBI de la façana del Parlament balear

PalmaVox Balears ha amenaçat de dur als tribunals "per desobediència i prevaricació" la Mesa del Parlament balear i el seu president, Vicenç Thomàs, si no retiren la bandera LGTBI de la façana de la Cambra. El partit d'extrema dreta ha anunciat que prepara un recurs per instar Thomàs a llevar aquest símbol. "La Mesa del Parlament, de la qual Vox no forma part, ha decidit engalanar la façana de l'edifici amb banderes no oficials, en aquest cas la bandera de l'arc de sant Martí", ha indicat el partit en un comunicat que ha difós per les xarxes socials, a més de destacar que això va "en contra de la sentència del Tribunal Suprem del 26 de maig".

A més, Vox ha recordat que ja es va queixar el 19 de juny perquè MÉS per Mallorca també havia penjat una bandera LGTBI a l'exterior de les seves oficines del Parlament. La formació d'extrema dreta no descarta "recórrer a una querella davant dels tribunals en cas que Thomàs i la Mesa no actuïn i desobeeixin la llei". El diputat del partit Jorge Campos ha considerat "increïble" que la decisió de la Mesa de penjar una bandera LGTBI "hagi rebut el suport del PP i Ciutadans", a qui ha acusat de "plegar-se als capricis de l'esquerra".

"El Tribunal Suprem diu que els edificis públics han de ser escrupolosament neutrals", ha continuat Campos, qui ha negat d'aquesta manera una altra vegada la neutralitat de la bandera de l'arc de sant Martí. "Veiem que els governs del Pacte es passen la llei no per l'arc de sant Martí, sinó per l'arc del triomf", ha sentenciat. Campos ha recordat que altres institucions, com el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la delegació del govern espanyol,també han penjat banderes LGTBI.

A més, el diputat d'extrema dreta ha acusat els partits d'esquerra de considerar les institucions com a seves. "Són les cases on resideix la sobirania del poble, de tots", ha dit. "Així com hi hauran d'assumir les conseqüències dels seus actes, PP i CS haurien de començar a exercir l'oposició en lloc d'aliar-se amb el consens pogre", ha tornat a amenaçar.

Campos ha insistit que Vox estudiarà "les querelles contra tots els organismes públics que vulnerin la legalitat vigent". "Ens és igual si són banderetes de coloraines o draps estelats. En democràcia s'ha de respectar l'estat de dret", ha sentenciat.

Per la seva part, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha defensat la decisió de la Mesa del Parlament de penjar la bandera LGTBI a la façana de la institució i ha assegurat que "Vox no impedirà que continuem defensant els drets LGTBI" i no donarem ni una passa enrere". "Les Balears són una regió oberta, lliure, tolerant i diversa", ha manifestat a les xarxes socials.

Sentència TS 1163/2020
stats