Inici de legislatura
Política 27/06/2023

El Parlament decideix no penjar la bandera LGTBIQA+

La majoria de PP i Vox a la Mesa de la Cambra impedeix que es dugui a terme davant la celebració de l'Orgull

2 min
Els membres de la Mesa de Parlament

PalmaLa Mesa del Parlament ha acordat que aquest any no es pengi la bandera LGTBIQA+ a la façana de l'edifici. La majoria de PP (una vicepresidència i una secretaria) i Vox (la presidència amb Gabriel Le Senne al capdavant), que hi han votat en contra, facilita que no es dugui a terme la iniciativa davant la celebració aquest dimecres de l'Orgull. Les dues integrants del PSIB, Mercedes Garrido i Pilar Costa, hi han votat a favor.

De fet, tant els socialistes com MÉS per Mallorca havien reclamat al Parlament que sí que es fes, com havia succeït els anys anteriors. "És una jornada de reivindicació de tots els drets que encara, avui dia, els són negats com a col·lectiu", exigia el portaveu ecosobiranista, Lluís Apesteguia, reclamant "la necessitat" que les administracions públiques "mostrin la voluntat de visibilitzar la lluita del col·lectiu LGTBI+ a la societat i a tot el món". Així i tot, Misericòrdia Sugrañes i Mauricio Rovira pel PP, i Le Senne per Vox, han declinat la penjada de la bandera. "Aquesta dreta vol construir un món on no cap tothom", ha criticat la líder socialista, Francina Armengol. "El PP assumeix la postura de Vox, en contra de visibilitzar el suport del Parlament a la lluita per la igualtat i contra la discriminació de les persones LGBTI", s'hi ha sumat Apesteguia.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu adjunt del PSIB, Marc Pons, lamentant que el PP hagi assumit el plantejament de Vox en aquest sentit. "La primera decisió que es pren, que té un gran simbolisme, demostra el canvi de posició del PP en una realitat molt evident", afirma. Pons atribueix el postulat dels populars i l'extrema dreta de "deriva ultra", i demana al partit de Marga Prohens que "expliqui el canvi de posició, per què si fins ara dona suport a aquests plantejaments, avui ha pres una decisió diferent i trenca el consens". "Qui marca les línies d'aquest Govern és Vox", ha sentenciat.

La decisió del PP a la Mesa contrasta amb la de l'Ajuntament de Palma. El Consistori va apuntar el passat 21 de juny que aquest dimecres es penjarà la bandera amb els colors de l'arc de sant Martí a la balconada de Cort. A més, el nou equip de govern de Cort també manté la festa de l'Orgull LGTBI a Palma.

El PP s'escuda en la unanimitat

El PP defensa la decisió de votar en contra perquè "entén que els posicionaments del Parlament s'acorden per unanimitat. Si no n'hi ha, com passa en aquest cas, s'ha de mantenir la neutralitat de la façana de l'edifici, amb només aquells símbols oficials". "El PP defensa la llibertat de les persones a estimar a qui vulguin, els drets de les persones LGTBI i la necessitat de combatre els discursos de l'odi contra qualsevol col·lectiu", sostenen des del partit.

stats