Política 13/03/2017

Podem preguntarà als militants si les seves condicions són "imprescindibles"

Si la seva proposta de codi ètic i de permetre la votació sense validar el DNI es consideren vitals, no entraran al nou partit

Jordi Mumbrú
1 min
Podem preguntarà als militants si les seves condicions són "imprescindibles"

Barcelona"Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem en l'assemblea fundacional del nou partit amb ICV, BEC i EUiA?". Aquesta és la pregunta que la direcció de Podem farà als seus inscrits, i la resposta afirmativa o negativa decidirà si el partit lila entra o no al nou espai polític.

Les condicions que la cúpula de Podem considera imprescindibles són aprovar un codi ètic abans de la constitució del partit, que l'elecció de les diferents llistes que es presentin sigui proporcional i, sobretot, que puguin votar tots els inscrits que hi ha actualment a Podem, sense necessitat d'inscriure's al nou partit i, posteriorment, validar la seva identitat de manera presencial.

"És el que hem dit des del minut u", ha justificat el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin. El líder del partit lila a Catalunya ha assegurat que "Podem no està defensant els interessos de Podem, sinó els d'aquells que defensen que la política es fa des de baix".

Si els militants de Podem voten a favor del que defensa la cúpula i consideren que aquestes condicions són "imprescindibles", la direcció seguirà negociant, però ja serà pràcticament impossible que pugin tancar cap acord. L'assemblea constituent del nou partit és el 8 d'abril. Per contra, si els militants consideren que es pot entrar al nou espai polític sense l'aprovació d'aquestes propostes, Podem entrarà a la confluència i la cúpula quedarà en qüestió. "Ens plantejarem quin és el nostre futur i què hem de fer com a direcció", ha dit Fachin, responent a la pregunta de si dimitiria en cas de perdre la votació.

stats