Política 24/11/2020

PP i Vox tornen a agitar la por contra la immigració en el Parlament

Ambdues formacions clamen contra l'increment de pasteres que arriben a les Balears des d'Algèria

Maria Llull
2 min
Migrants rescatats per Salvament Marítim

PalmaPP i Vox han compartit discurs aquest dimarts en el ple del Parlament, durant el qual han alertat contra l'increment de l'arribada de pasteres a les Balears procedents d'Algèria, una problemàtica que el partit d'extrema dreta ja havia plantejat en altres ocasions dins la Cambra. Ambdues formacions han criticat que els migrants que estan confinats en hotels de les Illes no compleixen les normes de seguretat sanitària i han exigit al Govern que prengui mesures abans d'estar "desbordats com a les Canàries", segons ha manifestat el diputat popular José Luis Camps. A més, els dos partits han vinculat l'arribada de migrants amb un increment de la delinqüència.

Tant la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, com la presidenta del Govern, Francina Armengol, han deixat clar que el Govern actua respectant els drets humans de les persones que arriben a les Illes en pasteres i han reclamat que no es tergiversi la situació. De fet, Santiago ha negat l'acusació de Camps sobre la manca de seguretat que hi ha en els hotels condicionats perquè els positius de coronavirus facin la quarantena pertinent. La consellera ha hagut d'explicar al diputat popular que els positius són derivats als hospitals i que en els hotels només hi ha els contactes estrets –els negatius són enviats a la Península, segons ha apuntat–.

"Efectivament, s'ha constatat que la ruta nova d'Algèria a les Illes Balears s'està consolidant. Per això, el Govern treballa amb la Delegació del govern espanyol i els consells insulars. La immigració ha de ser segura", ha dit Santiago, que ha explicat breument què passa quan arriba una pastera a les Illes. "Quan són localitzades per les forces de seguretat, passen 72 hores i se'ls fa una PCR. Si és positiva, van als hospitals; si són contactes estrets, s'envien als hotels; i si és negativa, s'envien a la Península", ha comentat. La consellera ha recordat que "qui ha de controlar les fronteres no és el Govern autonòmic, sinó el d'Espanya".

A més, Santiago ha considerat que "lligar la immigració amb els robatoris" dona un missatge preocupant i ha recordat que les persones que hi arriben "estan vigilades per les forces de seguretat". "Vostès ens expliquen que hem de treballar per una immigració segura? Vostès que els varen llevar la targeta sanitària?", ha demanat la consellera al PP. "S'imaginen com seria ara gestionar la pandèmia amb centenars de persones sense targeta?", ha afegit.

Per part seva, Francina Armengol ha afirmat que el Govern treballa per l'arribada segura dels migrats i per donar-los "un tractament humanitari". "Nosaltres aplicam els drets humans a totes les persones, siguin d'on siguin", ha dit, i ha demanat a l'extrema dreta que deixi de "mentir i enganar". "Quina és la seva alternativa? Deixar els contactes estrets al carrer?", ha preguntat. La presidenta també ha considerat que "tothom hauria de tenir dret a casa seva" i que les persones que arriben procedents d'Algèria "desgraciadament han de fugir de casa seva".

stats