Política 04/06/2018

El PP exigeix a Susana Mora explicacions sobre la reforma de la carretera general

Els conservadors insten la presidenta del Consell Insular de Menorca a donar la cara i no delegar més el conseller de Mobilitat Miquel Preto

Iván Martín
2 min
Salomé Cabrera i Adolfo Vilafranca han protagonitzat avui la roda de premsa per criticar l'estat de la carretera general.

MaóEl Partit Popular ha anunciat que en el pròxim ple del Consell Insular de Menorca farà una interpel·lació a la presidenta, Susana Mora, perquè expliqui les intencions de l'equip de govern en relació amb la reforma del tram de carretera entre Maó i Alaior. Els populars recorden que l'obra està paralitzada des de fa tres anys sense justificació i per decisió política de les formacions que formen el Consell (PSOE, Podem i MÉS per Menorca).

El conseller del Partit Popular, Adolfo Vilafranca, es mostra confiat amb les explicacions de Susana Mora i diu que "esperem que la presidenta doni la cara i no delegui el conseller de Mobilitat, Miquel Preto". Vilafranca ha recordat que la paralització de les obres va ser producte de la rescissió del contracte amb l'empresa adjudicatària, que hauria suposat "una inversió més elevada a tots els menorquins. Creim que aquests doblers es podrien haver destinat a altres trams de la xarxa viària", assegura el conseller del PP.

A més, el PP veu l'actual projecte de l'equip de govern molt semblant al que ells varen presentar, excepte pel carril bici i que ara el cost és més elevat. Adolfo Vilafranca qualifica d'"absurd" que hagi de ser un expert paisatgístic qui decideixi el model de carreteres de Menorca, després de la denúncia efectuada per diferents entitats socials de l'illa que va motivar la paralització de les tasques.

D'altra banda, el conseller del Partit Popular qualifica la carretera general de "perillosa" a causa de les obres i també denuncia un "empitjorament de la fluïdesa del trànsit". Adolfo Vilafranca afegeix que la més que probable saturació que viurà la carretera durant els mesos de temporada convida a pensar que es tracta d'una "justificació de les polítiques antiturístiques". En canvi, la portaveu del PP al Consell, Salomé Cabrera, ha acusat l'equip de govern de no facilitar informació i reitera que la manca de protestes de diversos col·lectius evidencia que la passada legislatura es va promoure una campanya orquestrada amb objectius polítics contra el projecte del PP.

stats