Política 11/08/2015

Rajoy treu importància a la reunió amb Rato: Fernández Díaz no explicarà "res de particular"

El president del govern espanyol tira pilotes fora i es remet a les explicacions que donarà divendres Fernández Díaz al Congrés

Efe
2 min
Rajoy ha visitat aquest divendres la localitat de Mondariz, a Pontevedra / EFE

Mondariz (Pontevedra)El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha remès aquest dimarts a les explicacions que aquest divendres donarà al Congrés el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre la seva reunió amb Rodrigo Rato i ha avançat que "no hi haurà res de particular" en aquest assumpte.

En una visita que ha realitzat al municipi de Pontevedra de Mondariz, Rajoy ha respost així als periodistes després de conèixer-se que el ministre ha sol·licitat comparèixer, a petició pròpia, davant el Congrés per explicar la seva reunió amb l'exvicepresident del govern espanyol i expresident de Bankia.

"El ministre de l'Interior ha demanat comparèixer i ho ha demanat de manera immediata, que se celebri amb la major rapidesa possible per donar totes les explicacions possibles sobre aquest assumpte", ha subratllat el president de l'executiu espanyol.

Preguntat en diverses ocasions per aquest assumpte, Rajoy s'ha remès a les explicacions que aquest divendres donarà al Congrés Jorge Fernández Díaz, tot i que ha afegit: "No hi haurà res de particular, com veurà vostè divendres".

El ministre de l'Interior compareixerà divendres al Congrés per explicar la reunió que va mantenir amb Rato, imputat en el cas Bankia, al seu despatx del ministeri el passat 29 de juliol.

Fernández Díaz ha sol·licitat aquest dimarts mateix comparèixer amb la major immediatesa possible davant la comissió c'Interior de la cambra baixa per donar compte d'aquesta entrevista, molt criticada per l'oposició, i fins i tot pel mateix partit.

La seva sol·licitud d'acudir al Congrés a petició pròpia es produeix després que el PSOE, l'Esquerra Plural i UPyD reclamessin la seva compareixença a través de diverses iniciatives parlamentàries i també l'hi exigeixen altres forces polítiques com Podem i Ciutadans.

stats