Política 11/05/2022

El PP qualifica "d'operació de maquillatge" l'acord entre el Pacte, El Pi i la FEHM

"No estam tan desesperats com altres per fer-se corrents una foto i vendre dues esmenes", ha afirmat Riera

2 min
La portaveu adjunta del PP, Núria Riera.

Palma"És una operació de maquillatge, intenta tapar la tramitació kafkiana del decret llei antiturístic". Amb aquestes paraules ha definit aquest dimecres la portaveu adjunta del PP, Núria Riera, l'acord escenificat ahir en el Parlament entre els tres partits del Pacte, El Pi i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM). El conseller de Turisme, Iago Negueruela, com va explicar aquest dissabte l'ARA Balears, cercava la fotografia amb els regionalistes i la patronal del sector a Mallorca per aïllar el PP, qui s'ha donat per al·ludit: "El més important són tota aquella part que queden fora de la foto, les pime, autònoms, els treballadors i els propietaris i famílies afectats per la moratòria i el decreixement", ha exposat Riera.

El Pi va ser el partit protagonista del pacte turístic, ja que es basava en dues esmenes proposades pels regionalistes, i que foren aplaudides pel coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia; la presidenta de la FEHM, Maria Frontera, i el mateix Negueruela. Es tracta del canvi d'ús d'edificis obsolets, per convertir-se en habitatges, edificis sociosanitaris o administratius, i també de la proporcionalitat en la reducció de places en cas de modernitzar-se l'establiment, en funció del grau d'aquesta modernització.

"No estam tan desesperats com altres per fer-se corrents una foto i vendre dues esmenes", ha afirmat Riera, en una clara al·lusió a El Pi i el seu portaveu, Josep Melià. El PP ha reiterat aquest dimecres que "no apostam pel decreixement, sinó pel turisme sostenible i creixement sostenible, que no és créixer de manera desmesurada, sinó controlada". Riera ha recordat que els populars presentaran "l'alternativa turística" quan es tingui una proposta "completa, sòlida i que pugui donar suport al sector turístic". "Defensarem tothom, no només els que es pleguen als desitjos d'Armengol.

Per la seva banda, Unides Podem sí que ha parlat aquest dimecres de l'acord aconseguit ahir, quan es va limitar a parlar de les seves esmenes que falten per aprovar-se -"queden setmanes de tramitació"-, i de l'obligatorietat d'incloure el 3% de producte local en els establiments turístics. "Ens continuen sorprenent les paraules del PP. No entenen el que passa, ja que mai han practicat el diàleg social per arribar a acords amb els sectors socials i econòmics", ha criticat la portaveu adjunta de la formació morada, Esperança Sans.

stats