Política 20/03/2019

PP, C's i El Pi voten en contra de la dotació laboral de l'Oficina Anticorrupció

L'organisme tindrà 24 treballadors, 11 dels quals es designaran el 2019

M. Ll.
2 min
El director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far, en una imatge d'arxiu.

PalmaPP, Ciutadans i El Pi han votat en contra de la Relació de Llocs de Rreball (RLT) de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears que ha aprovat aquest dimecres la Comissió d'Assumptes Generals del Parlament, que també ha donat llum verda al codi deontològic d'aquest organisme. L'Oficina Anticorrupció tindrà 24 treballadors, 11 dels quals es designaran el 2019 i se sumaran al director, Jaume Far.

"Dels 12 treballadors que hi haurà, la meitat seran de lliure designació, cosa que des de Ciutadans no consideram adequada", ha dit la diputada del partit taronja Olga Ballester. Fonts del PP coincideixen amb aquest diagnòstic i han afegit que "els sous són excessius". "Com que molts llocs són de lliure designació, no es garanteix la independència de l'Oficina Anticorrupció", remarquen.

En el cas d'El Pi, a més de les crítiques al fet que hi hagi 6 llocs de treball de lliure designació, s'hi afegeix el fet que els treballadors contractats disposaran de dos anys per assolir el nivell de català exigit per al lloc de feina. "El català és un requisit i no han de tenir aquesta possibilitat", ha apuntat la diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda. "Sempre ens havíem abstingut en els temes de l'Oficina Anticorrupció, però ara hi hem votat en contra perquè consideram que hi ha altres fórmules per evitar el frau i la corrupció", ha dit. Malgrat això, El Pi sí que ha votat a favor del codi deontològic d'aquest organisme.

Podem critica el vot en contra del PP

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat el fet que el PP hagi votat en contra de la RLT de l'Oficina Anticorrupció. "No es pot consentir que un partit que ha tacat la imatge de les Illes voti en contra de l'Oficina i, a més, amenaci de tancar-la si governa. Les votacions s'haurien de rectificar si volen tenir alguna credibilitat en la seva escatainada regeneració", ha comentat.

Jarabo ha detallat que els 24 llocs de feina previstos s'ompliran en funció del pressupost. "Hauria de ser més ambiciosa. Ha d'haver-hi un compromís de tots els grups per facilitar-ne les tasques i lluitar contra la corrupció", ha apuntat. "La mateixa oficina i els treballadors han de demostrar la seva utilitat, que estalviarà doblers als ciutadans de la Comunitat. Cada euro que s'ha invertit a reforçar la inspecció d'Hisenda ha revertit en 9,37 euros posteriors en més recaptació", ha afegit. "Ni funcionaris, ni polítics, ni empreses que treballen amb l'Administració podran corrompre ni ser corromputs per comportaments que a partir d'ara estaran més vigilats que mai", ha assegurat Jarabo.

stats