Política 01/05/2015

El PP tornaria a guanyar a la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid, segons 'El País'

El sondeig, però, apunta que els populars perdrien, amb Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre, la majoria absoluta tant a l'Ajuntament com al govern regional

Ara
1 min
L'enquesta d''El País' dóna el PP guanyador a l'Ajuntament i a la Comunitat de Madrid / ARA

BarcelonaEl PP guanyaria les eleccions a la Comunitat de Madrid i a l'Ajuntament de la capital espanyola, segons una enquesta que avança aquest divendres 'El País'. Els populars, però, perdrien la majoria absoluta en totes dues institucions el 24 de maig. Segons el sondeig de l'empresa Metroscopia, el PP, encapçalat a la Comunitat de Madrid per Cristina Cifuentes i a l'Ajuntament de Madrid per Esperanza Aguirre, podria retenir el poder a totes dues institucions amb el suport de Ciutadans.

A l'assemblea de Madrid, els populars perdrien la meitat d'escons (dels 72 actuals a 36), però els d'Albert Rivera n'obtindrien fins a 29, els mateixos que el PSOE i un més que Podem, que seria la quarta força, en empat tècnic amb C's i els socialistes. A l'Ajuntament, Aguirre tindria el 34,6% dels vots –set punts més que Cifuentes a la Comunitat– i 22 regidors, i també li caldria el suport de Ciutadans per arribar als 29 de la majoria absoluta.

stats