Política 14/08/2020

El PP critica la "improvisació" i "la manca de gestió" del Govern davant del repunt de casos de covid-19

Els populars demanen a la Conselleria de Salut si hi ha material de protecció suficient per garantir la seguretat dels professionals sanitaris

Ara Balears
2 min
Un professional sanitari a l'hospital de Son Espases

PalmaEl PP ha criticat aquest divendres la "improvisació" i la "manca de gestió" del Govern davant del repunt de casos de covid-19 que s'està produint a les Balears. Els populars han registrat en el Parlament una bateria de preguntes per saber "quines mesures pensa adoptar la Conselleria de Salut", segons han manifestat mitjançant un comunicat. "Vivim amb preocupació el repunt de casos", ha assenyalat la diputada del PP, Tània Marí. "El Govern Armengol ha tingut mesos per reforçar el sistema sanitari i, malgrat això, estam veient serveis d'urgències saturats, tancaments de centres de salut per contagi de sanitaris, manca de professionals i negativa a realitzar-los proves PCR", ha afegit. Segons Marí, això "evidencia la gestió imprudent de l'Executiu".

La diputada popular també ha destacat que, malgrat que el Govern ha anunciat que es faran tests massius a la població de les zones amb major incidència de contagis, "la tardança en l'adopció d'una mesura tan necessària, que el PP reclama des d'abril, torna a posar de manifest la improvisació amb la qual actua l'Executiu".

En aquest sentit, Marí ha demanat si Salut pot garantir que té estoc suficient de material de protecció per als professionals sanitaris de les Balears, com també de proves PCR per detectar el coronavirus entre la població. El PP ha demanat quines mesures adoptarà la Conselleria de Salut en cas d'una segona onada i quines s'han portat a terme els darrers dies per reforçar els serveis d'urgència de les Balears, saturats per l'increment de casos de covid-19. Així mateix, la diputada popular ha demanat si Salut pensa decretar el confinament per zones en cas de nous brots i si té prevista alguna mesura de protecció de la ciutadania per no propagar el virus, a més del distanciament social, rentar-se les mans i l'ús de la mascareta.

El PP ha sol·licitat al Govern el nombre de proves que s'han fet a cada illa durant març, abril, maig, juny, juliol i agost. Marí ha exigit a la consellera de Salut, Patrícia Gómez, que "sigui transparent i expliqui quines mesures està prenent, com reforçarà els centres de salut i si garantirà que hi hagi suficient material de protecció per als sanitaris, perquè és escandalós que en un dia s'hagin triplicat els contagis entre sanitaris". "Els ciutadans tenen dret a conèixer quina és la situació real en la qual ens trobam", ha sentenciat.

stats