Política 10/11/2019

El PP s'enforteix i torna a ser la segona força a les Balears

La formació aconsegueix dos escons al Congrés i 16.141 vots més que en les eleccions estatals del 28 d'abril

Kike Oñate
2 min
El PP s'enforteix i torna a ser la segona força a les Balears

PalmaEl PP balear ha sortit reforçat després de les eleccions estatals d'aquest diumenge, en aconseguir dos escons al Congrés i 16.141 vots més que en els comicis del 28 d'abril, quan en va tenir 87.352. La formació ha passat de ser la quarta força política de les Illes a la segona. "Estic ben convençut que a les pròximes eleccions autonòmiques superarem el PSIB", ha assegurat amb molt d'optimisme el líder del PP a les Balears, Biel Company.

El popular ha reiterat la importància de la pujada de la seva formació a les Illes, perquè "tot el que ha perdut el PSOE a Espanya ha estat aquí". A les Balears el PP ha quedat a 15.358 vots respecte del PSIB. Per això, Maria Salom, que ha aconseguit representació al Senat, ha afirmat que "estam recuperant el nostre terreny i avançam", i ha afegit que "som un problema i un maldecap per a la senyora (Francina) Armengol".

Marga Prohens, número 1 de la llista del partit al Congrés, ha comentat que tant a l'Estat com a les Balears "ens mantenim com a referent del centredreta". De fet, Ciutadans ha perdut l'escó que tenia a les Illes i també s'ha enfonsat a tot Espanya. Albert Rivera ha quedat "a anys llunys del 'sorpasso' que augurava", ha dit Prohens.

En les eleccions generals del 28 d'abril el PP va passar de ser la primera força política a la quarta, superada fins i tot per Ciutadans, el seu rival directe dins les forces de la dreta. Això va suposar que la formació passàs de tenir tres representants de les Illes al Congrés a només un. A les eleccions estatals de 2016 el partit va obtenir 162.000 vots, un 35% del total, mentre que el 28-A va quedar amb menys d'un 17% dels sufragis, ja que van perdre prop de 80.000 vots.

stats