Polèmica
Política 10/08/2022

El PP demana que Rosario Sánchez comparegui per l'"autoregal" en la llei de temporalitat

Segons la portaveu adjunta del partit, la consellera va "signar un decret en el qual es beneficiava a si mateixa"

1 min
La portaveu del PP, Nuria Riera.

PalmaLa portaveu adjunta del Partit Popular al Parlament, Núria Riera, ha informat aquest dimecres que la seva formació demana la compareixença urgent de la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez. Riera ha acusat la membre del Govern de "vergonyoses i molt greus irregularitats" respecte de la llei de temporalitat, aprovada en el Consell de Govern de juny, amb la qual es va fer un "autoregal".

Segons la portaveu del PP, Sánchez va "signar un decret en el qual es beneficiava a si mateixa", perquè comportava un "augment automàtic" de "tres càrrecs directes d'Armengol", entre ells, el de la consellera esmentada. Sobre això, fonts del govern han al·legat que el document que va sortir finalment publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i que es va retirar 15 dies després no era el mateix que van debatre al Consell de Govern.

"És molt greu des del punt de vista de les incompatibilitats", ha manifestat la membre del Partit Popular, qui ha comparat el cas amb el de l'exdirector general del Servei de Salut. "Si el senyor Juli Fuster va haver de dimitir per signar una resolució que beneficiava la seva filla, aquí estam parlant d'una consellera, que és el segon nivell després de la presidenta", ha indicat.

Preguntada sobre si la consellera hauria de dimitir, Riera ha puntualitzat que primer s'han de demanar "explicacions" sobre "qui és la persona responsable" i si ha de "demanar disculpes". "Crec que intenten prendre per beneita la ciutadania", ha afegit la popular, qui adverteix que "o bé la presidenta ha estat enganada o n'és còmplice".

stats