Política 09/07/2020

El PP demana a l'Ajuntament del Mercadal que suspengui els actes de les festes

Recorden que el covid-19 va causar la mort de quatre interns del geriàtric

Ivan Martin
1 min
No hi haurà Jaleos, però l'equip de govern ha programat diverses activitats que podrien provocar aglomeracions.

Es MercadalEs Mercadal s'ha despertat aquest dijous amb indignació després de conèixer el programa de festes elaborat pel Consistori amb vista al tercer cap de setmana de juliol, per sant Martí. Els partits de l'oposició, el Partit Popular i l'Entesa per es Mercadal, varen rebutjar formar part de la presentació del programa i la reacció social s'ha escenificat a les xarxes socials.

Mentrestant, el portaveu del PP, Tòbal Pons, ha demanat a l'equip de govern que rectifiqui i cancel·li el programa, que inclou nou concerts i dues cercaviles, entre altres activitats. "Som el poble que, proporcionalment, ha patit amb major intensitat el coronavirus. A part de les persones contagiades, el geriàtric ha registrat quatre morts. L'Ajuntament no ha tingut memòria i li ha faltat sensibilitat. No estam per a celebracions, i menys tenint en compte els darrers brots, un d'ells a l'illa", ha assenyalat.

Sobre els arguments que esgrimeix l'Ajuntament per tirar endavant el programa, que inclouen el bon comportament dels nins durant el confinament i la necessitat de no oblidar els artistes, Pons explica que "no es poden utilitzar ni nins ni artistes per fer un programa en plena pandèmia. Tenim tot l'any per desenvolupar activitats d'oci. La institució pública hauria de vetllar pel compliment de les normes sanitàries i entenem que el programa pot comportar un seriós risc d'aglomeració".

stats